-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje nustatyta beveik 87 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Indijoje per pastarąją parą nustatyta beveik 87 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, o 1 130 anksčiau užsikrėtusių žmonių mirė, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Mumbajaus gyventoja
Mumbajaus gyventoja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo pandemijos pradžios šalyje jau užregistruota daugiau kaip 5,4 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Artimiausiomis savaitėmis Indija pagal užsikrėtusiųjų skaičių turėtų aplenkti šiuo metu pirmoje vietoje esančias Jungtines Valstijas, kur, pirmadienio ryto duomenimis, jau nustatyta per 7 mln. COVID-19 atvejų.

Pandemija Indijoje jau pareikalavo 87 882 žmonių gyvybių.

Daugiau nei 60 proc. aktyvių ligos atvejų sutelkta penkiose iš 28 šalies valstijų: Maharaštroje, Karnatakoje, Andhra Pradeše, Tamil Nadu ir Utar Pradeše.

Nepaisant nuolat augančio atvejų skaičiaus, 1,3 mlrd. gyventojų turinčios šalies vyriausybė toliau švelnina dėl COVID-19 epidemijos įvestus suvaržymus, siekdama gaivinti ekonomiką, kuri antrąjį ketvirtį susitraukė 24 procentais.

Karantino nuovargis

Pirmadienį vėl atidaromas prieš pusmetį uždarytas Tadž Mahal mauzoliejus. Vis tik monumento teritorijoje galios tam tikri apribojimai: lankytojai turės dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis socialinio atstumo, jiems bus matuojama temperatūra. Be to, žmonės negalės liesti įspūdingo monumento, esančio Agroje į pietus nuo Delio, marmuro.

Po griežto karantino kovo mėnesį, atėmusio pragyvenimo šaltinį iš dešimčių milijonų žmonių, premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) nenori sekti kai kurių kitų valstybių pavyzdžiu ir vėl griežtinti suvaržymus.

Vietoje to vyriausybė pastaraisiais mėnesiais vis labiau švelnino suvaržymus, taip pat ir daugeliui traukinių maršrutų, vidaus skrydžių, turgų, restoranų.

„Tiek daug žmonių per karantiną neteko darbo. Žmonės daug kentėjo ir laikas šaliai visiškai atsidaryti“, – sakė Tadž Mahal mauzoliejų su žmona ir visai maža dukrele aplankęs 35 metų banko darbuotojas Ayubas Sheikhas.

„Mes viruso nebijome. Jei jis turi mus užkrėsti, užkrės, – sakė jis. – Šiuo metu miršta nedaug žmonių. Nemanau, kad jis greitai dings. Dabar turime prie jo pratintis.“

Tadž Mahal mauzoliejus yra populiariausias Indijos turistinis objektas, kurį paprastai aplanko 7 mln. lankytojų per metus. Garsusis suolelis, ant kurio nuotraukoms pozuoja lankytojai – kaip princesė Diana 1992 metais – buvo specialiai laminuotas, kad jį būtų galima reguliariai dezinfekuoti nepadarant žalos.

Anksti pirmadienį mauzoliejaus teritorijoje buvo pora šimtų žmonių. Kasdien monumentą bus leidžiama aplankyti 5 tūkst. žmonių – tai ketvirtadalis įprasto lankytojų skaičiaus.

„Tadž yra pragyvenimo šaltinis didelei žmonių grupei. Puiku vėl dirbti“, – sakė vietos pareigūnas Satishas Joshi.

Pirmadienį šalyje 14–17 metų moksleiviams taip pat atidaromos kai kurios mokyklos. Darbo atnaujinimas buvo savanoriškas ir dauguma valstijų nusprendė, kad tai daryti dar per anksti. Kai kur pačios mokyklos atsisakė pratęsti darbą arba tėvai nenorėjo leisti vaikų į mokyklas.

Vienoje kaimo mokykloje Asamo valstijoje šalies šiaurės rytuose iš 400 moksleivių pirmadienį atėjo tik aštuoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius