-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Indijoje per grumtynių su buliais festivalį mirtinai subadyti du žmonės

Indijoje per tradicinį grumtynių su buliais festivalį, kurį gyvūnų teisių aktyvistai laiko žiauru ir nori uždrausti, buvo mirtinai subadyti mažiausiai du žiūrovai, pirmadienį pranešė policija.
Indijoje per grumtynių su buliais festivalį mirtinai subadyti du žmonės
Indijoje per grumtynių su buliais festivalį mirtinai subadyti du žmonės / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Indija Mirtis Bulius

Buliai sekmadienį prasiveržė per užtvaras, skiriančias aistruolius nuo veiksmo arenoje Pudukotaijuje – Tamil Nadu valstijos miestelyje, kur stebėti „Džalikatu“ („Monetų ryšulėlio“) festivalio susirinko tūkstančiai žmonių.

„Netoli arenos buliai užpuolė mažiausiai du žiūrovus. Vienas iš jų žuvo vietoje, o dar vienas mirė ligoninėje“, – Pudukotajuje naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas P.Sangarajas.

Pasak valdžios atstovų, sekmadienį taip pat buvo sužaloti dešimtys dalyvių, mėginusių pagriebti iš aptvarų išleistus bulius už kuprų ir ragų, tikėdamiesi laimėti tokius prizus kaip motoroleriai ir buitinė technika.

Trečiadienį pietinėje Tamil Nadu valstijoje prasidėjus šiam kasmetiniam festivaliui, iš viso buvo sužeista per 100 žmonių.

Kaip pranešė organizatoriai, sekmadienį į areną buvo išleista daugiau kaip 1 300 bulių, dvigubai viršijant ankstesnį dienos rekordą.

„Džalikatu“ tebėra itin populiarus renginys nepaisant pavojaus ir kontroversijos dėl elgesio su buliais.

Kritikai sako, kad prieš kovas buliams girdomas alkoholis, o į snukius metami aitriųjų paprikų milteliai, kad jie įnirštų. Organizatoriai tvirtina, kad su gyvuliais nesielgiama blogai.

Pareikalavus gyvūnų teisių gynėjams Indijos Aukščiausiasis Teismas 2016 metais uždraudė „Džalikatu“, bet Tamil Nadu valstija tvirtina, kad šis festivalis yra labai svarbi jos kultūros ir tapatybės dalis.

Valstijos sostinėje Čenajuje ir kituose miestuose įsiplieskus protestams dėl teismo sprendimo, Tamil Nadu vyriausybė paskelbė įsakymą, kuriuo panaikino šią nutartį ir leido surengti šį šimtmečių senumo festivalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius