-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 02 /13:09

Indijoje per musonines liūtis sugriuvus mažiausiai trims sienoms žuvo 27 žmonės

Per stiprias musonines liūtys Vakarų Indijoje sugriuvus bent trims sienoms žuvo mažiausiai 27 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, antradienį pranešė pareigūnai.
Indijoje sugriuvo siena
Indijoje sugriuvo siena / „Scanpix“/AP nuotr.

Meteorologai savo ruožtu perspėjo, kad liūtys kol kas nesiliaus.

Mumbajuje anksti antradienį per smarkią liūtį sugriuvus 10 m aukščio sienai, atskiriančiai miesto mišką, žuvo mažiausiai 18 žmonių, o dar 66 buvo sužeisti, pranešė policijos pareigūnas Sunilas Deshmukhas.

Nelaimė įvyko maždaug 2 val. ryto (pirmadienį 23 val. 30 min. Lietuvos laiku) viename iš lūšnynų, sakė miesto valdžios nelaimių valdymo agentūros atstovas Tanaji Kamble.

Gelbėtojai su dresuotais šunimis tikrino miesto šiaurėje sugriuvusios sienos nuolaužas, vildamiesi dar surasti gyvų žmonių. Indijos karinio jūrų laivyno gelbėtojai taip pat padėjo gelbėti gyventojus užlietame mieste, laikomame Indijos finansine ir pramogų sostine.

Kitur Maharaštros valstijoje sugriuvus dviem sienoms žuvo devyni žmonės. Šeši statybininkai migrantai žuvo, o dar penki buvo sužeisti anksti antradienį sugriuvus jų lūšnų sienai Punėje, sakė miesto policijos pareigūnas.

Thanės rajone mokyklos sienai nugriuvus ant lūšnų žuvo trys ir buvo sužeistas dar vienas žmogus, sakė vietos pareigūnas Lakshmanas Pawaras.

Per musonų sezoną, kuris trunka nuo birželio iki rugsėjo ar spalio, Indijoje iškrinta didžioji dauguma metinių kritulių, kyla potvyniai ir padaroma kitokios žalos. Šiuo sezonu dažnai sugriūva prastai pastatytų pastatų, nes lietūs susilpnina jų pamatus. Šeštadienį Punėje sugriuvus sienai darbuotojų migrantų lūšnyne žuvo 16 žmonių.

Mumbajuje liūčių vanduo pirmadienį užliejo gatves ir kolonijinių laikų geležinkelio linijas, kurios yra gyvybiškai svarbios miesto arterijos. Naktį buvo įstrigę tūkstančiai keleivių, o antradienį traukinių eismas buvo atnaujintas tik iš dalies.

Mumbajuje kasdien priemiestiniais traukiniais važinėja milijonai keleivių.

Pastarąsias kelias dienas Mumbajuje lijo be perstojo. Didelėse miesto dalyse antradienio naktį iškrito maždaug 100 mm lietaus.

Valdžia antradienį paskelbė nedarbo diena ir patarė visiems gyventojams likti namie. Mokyklos ir koledžai uždaryti. Maharaštros vyriausybė paskelbė, kad dirbs tik pagalbos tarnybos.

Valstijos vyriausiasis ministras Devendra Fadnavisas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Žmonėms patariama be būtinybės neiti į lauką.“

Meteorologai pranešė, kad per dvi dienas nuo sekmadienio Mumbajuje iškritusių kritulių kiekis yra didžiausias pastarąjį dešimtmetį. Televizijų reportažuose buvo matyti užlieti automobiliai, pro namų duris plūstantis vanduo.

Vėlai pirmadienį Mumbajaus oro uoste nuo pagrindinio kilimo ir tūpimo tako nuslydo vienas vidaus reisų lėktuvas. Antradienį skrydžiai buvo iš dalies atnaujinti.

Į kitus oro uostus buvo nukreipta mažiausiai 50 vidaus ir tarptautinių reisų lėktuvų, o dar 50 skrydžių buvo atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius