-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per parą patvirtinta per 400 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Indija šeštadienį paskelbė per pastarąją parą užregistravusi daugiau kaip 400 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, užfiksuodama naują pasaulinį COVID-19 atvejų paros prieaugio rekordą.
Indija kenčia nuo antrosios viruso bangos
Indija kenčia nuo antrosios viruso bangos / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šalyje per parą buvo patvirtinti 401 993 nauji COVID-19 atvejai, o bendras oficialiai nustatytų užsikrėtimų skaičius išaugo iki 19,1 milijono.

Be to, per parą mirus 3 523 koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms bendras pandemijos aukų skaičius Indijoje išaugo iki 211 853.

Daugelis ekspertų spėja, kad dėl nepakankamos testavimo apimties ir netikslaus mirties priežasčių nustatymo tikrieji sergamumo ir mirštamumo rodikliai yra daug didesni.

Šių metų pradžioje, kai sergamumo lygis buvo nukritęs žemiau 10 tūkst. naujų COVID-19 atvejų per parą, Indijos valdžia atšaukė daugelį karantino suvaržymų.

Buvo leista vyksi masiniams religiniams sambūriams, įskaitant Kumbha Melos festivalį, kuriame dalyvavo milijonai hinduistų maldininkų, taip pat politinius mitingus. Suvaržymai ilgokai nebuvo griežtinami, net kai kovo pabaigoje pradėjo staigiai didėti sergamumas.

Vien balandį Indijoje nustatyta apie 7 mln. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Vis dėlto 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje sergamumo ir mirtingumo lygis išlieka gana mažas, palyginus su kai kuriomis kitomis šalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius