Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje per policijos šaudymą žuvo mažametis

Indijos šiaurėje patekęs į kryžminę ugnį žuvo aštuonmetis berniukas, ketvirtadienį pranešė vienas pareigūnas.
Indijos policija
Indijos policija/Asociatyvinė nuotr. / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 3 Indija Ginklas Mirtis

Incidentas įvyko trečiadienį vakare Utar Pradešo valstijoje. Madhavas Bharadwajas žaidė su draugais, kai buvo nušautas savo senelio akivaizdoje.

Policija nuvyko į berniuko kaimą, nes gavo pranešimą apie ten besislepiančius įtariamus plėšikus, ir kol kas neaišku, kas paleido jį pakirtusią kulką.

Tačiau kaimo gyventojai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad šaudė tik policininkai.

„Trys policininkai atvyko į kaimą ir pareikalavo (įtariamųjų) susirinkti netoliese esančios šventyklos terasoje, pasikalbėti. Bet staiga policininkai pradėjo šaudyti“, – laikraščiui „The Times of India“ sakė žuvusio berniuko senelis.

„Mano vargšas vaikaitis žaidė netoliese ir buvo pašautas. Akimirkai suakmenėjau. Negalėjau suvokti, kas įvyko“, – pridūrė jis.

Mathuros rajono, kuriame įvyko incidentas, policijos vyresnysis inspektorius Rajeshas Kumaras Sonkeris naujienų agentūrai AFP sakė, kad vyksta tyrimas.

„Tiriame šį atvejį ir netrukus sužinosime, kaip vaikas žuvo“, – sakė jis.

Utar Pradešo vyriausiasis ministras Yogi Adityanathas pareiškė užuojautą šeimai ir pasiūlė 500 tūkst. rupijų (6,4 tūkst. eurų) kompensaciją.

Nusikalstamumas šioje valstijoje yra vienas didžiausių Indijoje. Šį klausimą Y.Adityanathas, pernai kovą paskirtas vyriausiuoju ministru, žadėjo spręsti griežta teisėtvarka.

Tačiau jam per vieną mitingą pareiškus, kad nusikaltėliai „arba bus nusiųsti į kalėjimą, arba nukauti per susidūrimus su policija“, teisių gynimo grupės jį apkaltino piktnaudžiavimu valdžia.

Utar Pradešo ir kitų Indijos valstijų policija buvo kaltinama „susidūrimų“ su įtariamaisiais klastojimu siekiant tiesiog žudyti be teismo.

Į valdžią atėjus Y.Adityanathui, Utar Pradešo policija nukovė 33 žmones, rodo laikraščio „The Indian Express“ duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius