Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijoje per protestus dėl kastos lengvatų prasiveržė smurtas

Šiaurės Indijoje šimtai armijos ir sukarintų pajėgų narių šeštadienį bandė numalšinti įpykusias protestuotojų minias, kurios reikalauja valstybinių lengvatų.
Indijos Respublikos dienos paradas
Indija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Smurtas Indija

Per neramumus Harjanos valstijoje buvo padegta dešimtys automobilių, prekybos centrų, geležinkelio stočių, buvo puolami įstatymų leidėjų namai, o policijai buvo nurodyta šaudyti be įspėjimo.

Pasak policijos, pareigūnams pradėjus šaudyti, žuvo mažiausiai vienas žmogus, o nuo penktadienio per saugumo pajėgų ir protestuotojų susirėmimus buvo sužeisti 78 žmonės.

Šeštadienį smurtas siautėjo antra diena iš eilės. Protestuotojai degino vieną geležinkelio stotį, keliuose Harjanos miestuose puldinėjo parduotuves ir niokojo automobilius, sakė policijos pareigūnas Y.P.Singhalas.

Protestuotojai taip pat blokavo kelią, kuris jungia Delį su svarbiais miestais šiaurėje, sakė jis ir pridūrė, kad pareigūnai nurodė policijai be įspėjimo šaudyti į tuos, kas kursto smurtą.

Į neramiausius Rohtako, Bhivanio ir Džhadžaro rajonus sraigtasparniais buvo atskraidinti kariai, galioja komendanto valanda, sakė Y.P.Singhalas.

Protestus inicijavo džatų žemdirbių bendruomenės nariai, kurie reikalauja privilegijų federaliniu ir valstijos lygiais, įskaitant garantuotas valstybines darbo vietas ar vietas universitetuose.

Penktadienį per bendruomenės lyderių ir valstijos valdžios atstovų derybas nebuvo pasiektas susitarimas dėl skiriamų darbo vietų procento.

Indijos konstitucijoje numatyta paramos veiksmų sistema žemesnių kastų žmonėms, siekiant padėti jiems įveikti diskriminaciją. Vyriausybė padidino grupių, kurioms skiriamos kvotos, skaičių, įtraukdama ir džatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius