-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29 /08:57

Indijoje užregistruotas naujas mirčių nuo COVID-19 rekordas – 3 645

Indija ketvirtadienį užregistravo dar 3 645 mirties nuo COVID-19 atvejus, ir tai yra naujas šalies rekordas, rodo Sveikatos ministerijos pateikiami duomenys.
Kalkutoje atliekamas koronaviruso testas
Kalkutoje atliekamas koronaviruso testas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Indijoje COVID-19 jau pasiglemžė 204 832 žmonių gyvybes, rodo ministerijos paskelbti skaičiai. Vis dėlto daug ekspertų įtaria, kad tikrasis pandemijos aukų Indijoje skaičius yra didesnis.

Staigus COVID-19 atvejų skaičiaus augimas, dėl kurio iš dalies kaltinama nauja viruso atmaina ir masiniai politiniai bei religiniai renginiai, nulėmė didžiulį vietų, vaistų ir deguonies trūkumą ligoninėse.

Vyriausybės vyriausiasis patarėjas mokslo klausimais K Vijay Raghavanas interviu laikraščiui „Indian Express“ pripažino, kad vyriausybė galėjo padaryti daugiau ruošdamasi viruso antrajai bangai.

„Per pirmąją bangą centrinės ir valstijų vyriausybės dėjo dideles pastangas sutvarkyti ligoninių ir sveikatos priežiūros infrastruktūrą... Tačiau kai ši banga nuslūgo, galbūt nuslūgo ir skubos jausmas tai užbaigti“, – sakė jis.

Tačiau „tiesiog neįmanoma per metus išplėsti visuomenės sveikatos sistemos pajėgumų iki tokio lygio, kurio pakaktų susidoroti su tuo, ką matome dabar“, pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius