Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos dvasinis mokytojas Satya Sai Baba yra arti mirties, sako jo gydytojai

Vieną garsiausių dvasinių mokytojų Indijoje Satya Sai Babą gydantys medikai ketvirtadienį pareiškė, kad jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.
Satya Sai Babos pasekėjai susirinko prie ligoninės, kurioje gydomas jų dvasinis lyderis.
Satya Sai Babos pasekėjai susirinko prie ligoninės, kurioje gydomas jų dvasinis lyderis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu minios Satya Sai Babos pasekėjų trečiadienį susirinko jo gimtajame mieste Putapartyje melstis už jo pasveikimą.

Indijos pietuose Andra Pradešo valstijoje esančio Putaparčio policija užtvaromis apjuosė ligoninę, kuriame gydomas guru, ir paprašė sustiprinti prie jos budinčias pajėgas, kad galėtų kontroliuoti prie ligoninės susirinkusias dvasinio mokytojo pasekėjų minias.

Į Putapartį suplaukė tūkstančiai maldininkų. Viešbučiuose pritrūkus vietų, daugeliui jų teko nakvoti tiesiog ant grindinio po atviru dangumi.

Kaip sakoma medikų išplatintame pranešime, praėjusį mėnesį dėl širdies veiklos sutrikimų, plaučių kongestijos ir inkstų nepakankamumo į ligoninę paguldyto 85-erių metų dvasinio vadovo gyvybinės sistemos „beveik nereaguoja į taikomą gydymą“.

Satya Sai Babos įsteigta organizacija Indijoje finansuoja sveikatos ir švietimo projektus, stato ligonines ir klinikas, kuriose, sakoma, yra gydomos tradicinei medicinai neįveikiamos ligos.„Didžiulį gydytojų nerimą kelia tai, kad pacientui nuolat krenta kraujospūdis ir neveikia inkstai“, – sakoma pranešime.

Satya Sai Babą jo pasekėjai garbina kaip avatarą – Dievo įsikūnijimą žemėje. Jam priskiriami keli stebuklai, tarp jų dviejų žmonių prikėlimas iš mirusiųjų. Tikima, kad jis sugeba materializuoti daiktus, prisiminti buvusius gyvenimus ir gydyti nepagydomas ligas.

Tarp dvasinio mokytojo sekėjų, kurių visame pasaulyje, kaip teigiama, gali būti keliolika milijonų, yra buvusių Indijos ministrų pirmininkų, įtakingiausių verslininkų ir net šalies kriketo žaidėjų.

Policijos pajėgos Putapartyje sustiprintos maždaug tūkstančiu pareigūnų. Nurodyta uždaryti ligoninės rajone esančias parduotuves.

Artimas Satya Sai Babos giminaitis Sainath Raju skundėsi, kad jam neleista lankyti sunkiai sergančio guru.

„Prie ligoninės yra susirinkę mažiausiai 100 giminių, bet pas jį nė vieno neleidžia“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė S.Raju.

Pasak jo, Sai Babos religinio fondo pareigūnai, kuriems buvo leista pasimatyti su ligoniu, sakė neprarandą vilties, kad jis pasveiks.

Satya Sai Baba sako esąs buvusio šventojo Shirdi Sai Babos, kuris mirė 1918 metais, reinkarnacija.

Jo įsteigta organizacija Indijoje finansuoja sveikatos ir švietimo projektus, stato ligonines ir klinikas, kuriose, sakoma, yra gydomos tradicinei medicinai neįveikiamos ligos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius