Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indijos pajėgos Kašmyre nužudė penkis įtariamus kovotojus

Indijos pajėgos Kašmyro regione šeštadienį nužudė penkis įtariamus kovotojus per trečią didelį pastarųjų trijų dienų susirėmimą ginčytinoje teritorijoje.
Indijos kariai Kašmyre
Indijos kariai Kašmyre / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šimtai žmonių susibūrė netoli vietos, kurioje slėpėsi įtariami kovotojai, ir mėtė akmenis į policininkus, siekdami sukilėliams padėti pabėgti, sako liudininkai. Per susirėmimus Kazigundo kaime, esančiame į šiaurę nuo Kašmyro sostinės Srinagaro, taip pat žuvo vienas protestuotojas.

Nors Kašmyre sukilėliai su Indijos pajėgomis kovoja jau ne vieną dešimtmetį, susirėmimai pastaraisiais mėnesiais padažnėjo. Susirėmimai taip pat vyko ir ketvirtadienį, jų metu buvo nužudyti penki sukilėliai.

Kašmyro policija skelbia, kad šeštadienį nukauti sukilėliai priklausė „Hizbul Mujahideen“ ir „Lashkar-e-Taiba“ kovotojų grupuotėmis. Anot teisėsaugos, šie asmenys dalyvavo nužudant du bankų darbuotojus bei policininkus.

Kašmyras yra padalintas nuo pat britų valdymo pabaigos 1947-aisiais, bet tiek Indija, tiek Pakistanas reiškia teritorines pretenzijas į visą buvusią Himalajų karalystę.

Indija savo kontroliuojamoje dalyje turi apie 500 tūkst. karių, tačiau separatistai čia reikalauja arba nepriklausomybės, arba susijungimo su Pakistanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius