Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezija ir Rusija žada drauge kovoti su terorizmu

Indonezija ir Rusija trečiadienį sutarė stiprinti bendradarbiavimą kibernetinio saugumo ir kovos su terorizmu srityse, augant tarptautiniam susirūpinimui dėl radikaliojo islamo plitimo Pietryčių Azijoje.
Sergejus Lavrovas Indonezijoje
Sergejus Lavrovas Indonezijoje / Sputnik
Temos: 2 Rusija Indonezija

Su dviejų dienų vizitu Džakartoje viešintis Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad šalys artimiau bendradarbiaus siekdamos užkirsti kelią plisti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ ideologijai.

„ISIL grėsmė neišnyko. Jo nariai keliauja po visą pasaulį, įskaitant regionus prie Rusijos ir Indonezijos sienų“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas, pavartodamas arbišką „Islamo valstybės“ akronimą.

Šimtai radikalių islamistų iš Indonezijos išvyko į užsienį kariauti „Islamo valstybės“ gretose. Be to, pastaraisiais metais šalyje smarkiai padaugėjo sąmokslų ir išpuolių, siejamų su džihadistais.

Indonezijos pareigūnai taip pat yra sakę, kad dešimtys indoneziečių nukeliavo į Filipinų pietuose esantį Maravio miestą ir ten prisijungė prie „Islamo valstybei“ lojalių kovotojų.

Šie kovotojai prieš du mėnesius užėmė dalį miesto ir Filipinų armijai kol kas nesiseka jų išstumti.

S.Lavrovas: „Sutarėme, kad mūsų specialiosios tarnybos skirs ypatingą dėmesį glaudesniam bendradarbiavimui kartu kovojant su šia rykšte“

„Sutarėme, kad mūsų specialiosios tarnybos skirs ypatingą dėmesį glaudesniam bendradarbiavimui kartu kovojant su šia rykšte“, – sakė S.Lavrovas.

Indonezijos užsienio reikalų ministrė Retno Marsudi savo ruožtu sakė, kad šalys palaiko tvirtus ryšius politikos ir gynybos srityse. Pasak jos, Džakarta taip pat nori ir glaudesnių prekybinių ryšių.

Ministrai susitikime taip pat aptarė įtampą Korėjos pusiasalyje, Pietų Kinijos jūroje, taip pat konfliktą Artimuosiuose Rytuose, tačiau jokių detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius