Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indonezijoje nuo nelegalaus alkoholio mirė beveik 80 žmonių

Indonezijoje šį mėnesį nuo nelegalaus alkoholio mirusių žmonių skaičius priartėjo prie 80, antradienį pranešė pareigūnai. Aukų skaičius rodo, kad šalies bandymai suvaržyti teisėtą prekybą alkoholį tikriausiai davė tragiškų priešingų rezultatų. 
Indonezijos policija
Indonezijos policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Vakarų Javos policijos atstovas Trunoyudo Wisnu Andiko sakė, kad trijose šios provincijos vietose jau mirė 45 žmonės. Čičalenkos rajone netoli Vakarų Javos sostinės Bandungo į ligonines buvo paguldyta daugiau kaip 90 žmonių.

Dar 31 žmogus anksčiau mirė šalies sostinėje Džakartoje ir jos miestuose-palydovuose.

„Visiems pacientams trūko oro, temo sąmonė, daugeliui sutriko regėjimas“, – Indonezijos televizijai sakė Čičalenkos valstybinės ligoninės gydytoja Amelia, vartojanti vieną vardą.

Indonezijoje, kurioje gyvena didžiausia musulmonų populiacija pasaulyje, alkoholio vartojimui nepritariama, bet tai nėra civilinės teisės pažeidimas.

Dėl didelių alkoholio mokesčių šalyje išsiplėtojo neturtinguosius aprūpinanti juodoji rinka.

2015 metais, spaudžiant konservatyviems musulmonams, šalis uždraudė pardavinėti alkoholį dešimtyse tūkstančių mažų parduotuvių.

Čičalenkos valstybinės ligoninės vadovas Yani Sumpena sakė, kad į ligoninę buvo masiškai vežami apsinuodiję pacientai.

„Nuo balandžio 6 dienos į mūsų ligoninę buvo atvežti 93 pacientai, o mūsų galimybės labai ribotos, turime tik 19 lovų, – Indonezijos televizijai sakė jis. – Todėl likusiuosius nukreipiame į aplinkines ligonines.“

Potencialiai mirtinas metanolis gali būti naminės degtinės distiliavimo šalutinis produktas. Tokia užteršta degtinė kartais yra maišoma su gazuotais gėrimais.

Kai kuriais naujausiais mirtinais atvejais, pasak policijos, alkoholis buvo sumaišytas su tokiais dalykais kaip mikstūra nuo kosulio ir vabzdžių repelentas.

Mirtino apsinuodijimo alkoholiu atvejų Indonezijoje pasitaiko dažnai, bet naujausia tokių incidentų banga yra neeilinė, todėl spėliojama, kad gali būti atsakingas koks nors vienas didelis tiekėjas. Vis dėlto Vakarų Javos policija sako tokių įrodymų neradusi.

T.W.Andiko sakė, kad policija areštavo septynis žmones, įtariamus naminės maišymu ar pardavinėjimu, o dar vieno asmens ieškoma.

„Jokio ryšio tarp jų dar nenustatėme, – sakė T.W.Andiko. – Remiantis jų prisipažinimais, jie veikė nepriklausomai, kiekvienas maišė gėrimus savaip, pavyzdžiui, naudodami vaistus nuo kosulio, tepalus ir uodus atbaidančią priemonę.“

Džakartos rajone policija areštavo mažiausiai keturis įtariamuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius