Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje nuskendus krovininiam laivui 25 žmonės laikomi dingusiais be žinios

Indonezijoje gelbėtojai ieško 25 žmonių, dingusių Makasaro sąsiauryje Pietų Sulavesio provincijoje nuskendus krovininiam laivui, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Gelbėjimo operacija
Gelbėjimo operacija / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Laivas, kuriame buvo iš viso 42 žmonės, esant blogiems orams nuskendo ketvirtadienio rytą, plaukdamas iš jūrų uosto Makasare į Kalmaso salą Pankadženės regentystėje, pranešė provincijos paieškos ir gelbėjimo agentūros vadovas Djunaidi, kaip ir daugelis indoneziečių turintis tik vardą.

Buvo išgelbėta 17 žmonių. Keletą jų iš vandens ištraukė dviejų specialių vilkikų, incidento metu buvusių jūroje, įgulos.

Pasak Djunaidi, paieškos ir gelbėjimo agentūra šeštadienį gavo naujos informacijos apie nuskendusio laivo vietą ir į vietovę išsiuntė brigadas.

Dingusių keleivių paieškoje dalyvauja dvi motorinės valtys ir paieškos ir gelbėjimo kateris, taip pat vietos žvejų laivai ir Indonezijos oro pajėgų sraigtasparniai.

Iš pradžių buvo teigiama, kad nuskendo keleivinis keltas, tačiau vėliau Djunaidi patikslino, kad tai buvo krovininis laivas, gabenęs statybines medžiagas.

Jame buvo trisdešimt šeši keleiviai, paprašę juos paimti, ir šeši įgulos nariai.

Indonezijoje, turinčioje daugiau kaip 17 tūkst. salų, keltai yra plačiai naudojama susisiekimo priemonė, tačiau transporto ir saugos taisyklių dažniausiai nėra itin griežtai laikomasi, tad tokios nelaimės nėra retos.

2018 metais perpildytas keltas su maždaug 200 žmonių nuskendo giliame ugnikalnio kraterio ežere Šiaurės Sumatros provincijoje. Tąsyk žuvo 167 žmonės.

Per vieną didžiausių šalyje užfiksuotų nelaimių 1999 metų vasarį nuskendo perpildytas keleivinis laivas, kuriame buvo 332 žmonės. Per tą incidentą išsigelbėjo tik 20 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius