Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje pasiskiepijus prezidentui prasidėjo masinė vakcinavimo nuo COVID-19 kampanija

Indonezijos prezidentas Joko Widodo trečiadienį tapo pirmuoju kiniška vakcina nuo COVID-19 paskiepytu piliečiu, Džakartai skubos tvarka patvirtinus šį preparatą ir inicijavus plataus masto programą, siekiant imunizuoti milijonus žmonių ketvirtoje pagal gyventojų skaičių šalyje.
Skiepijamas Indonezijos prezidentas Joko Widodo
Skiepijamas Indonezijos prezidentas Joko Widodo / „Scanpix“ nuotr.

Po J.Widodo buvo paskiepyti aukšto rango kariniiuomenės, policijos ir medicinos įstaigų pareigūnai, taip pat Indonezijos Ulemų tarybos – religinės institucijos, kuri praėjusią savaitę nutarė, kad vakcinos musulmonams yra leistinos (halal) – sekretorius.

Kiti, pavyzdžiui, sveikatos priežiūros specialistai, verslininkai ir viena socialinės žiniasklaidos įžymybė, taip buvo paskiepyti, siekiant paskatinti žmones imunizuotis, kai bus galimybė.

„Vakcinacija mums reikalinga, kad galėtume nutraukti COVID-19 plitimo grandinę, taip pat apsaugoti mūsų sveikatą bei pasirūpinti visų Indonezijos žmonių saugumu. Be to, tai padės paspartinti ekonomikos raidą“, – pareiškė J. Widodo.

„Ši vakcina yra priemonė, kuria galime apsisaugoti. Tačiau dar svarbiau, kad vakcina yra priemonė mūsų šeimai, mūsų kaimynui, Indonezijos žmonėms ir žmonių civilizacijai apsaugoti“, – trečiadienį pareiškė sveikatos apsaugos ministras Budi Gunadi Sadikinas.

„Ši vakcina skiriama siekiant įgyti kolektyvinį imunitetą. Tai įmanoma pasiekti, jei iš viso bus paskiepyti 70 proc. pasaulio gyventojų. Šios programos sėkmę nulems visų indoneziečių dalyvavimas“, – pabrėžė ministras.

Sąlyginį skiepijimą bendrovės „Sinovac Biotech Ltd.“ vakcina planuojama pradėti artimiausiais mėnesiais, pirmenybę teikiant sveikatos priežiūros darbuotojams, valstybės tarnautojams ir kitų rizikos grupių asmenims. Šis preparatas bus nemokomas visiems Indonezijos piliečiams.

Pasak B.G.Sadikino, Kad Indonezijoje būtų paskiepyti du trečdaliai visų 181,5 mln. gyventojų, prireiks beveik 427 mln. dozių vakcinos, skiepijant dviem dozėmis. Paskaičiuota, kad 15 proc. dozių gali prarastos dėl įvairių nenumatytų priežasčių.

Platinti vakcinas nebus lengva šiame didžiuliame salyne, kur transporto ir infrastruktūros pajėgumai kai kur yra riboti. Anot sveikatos apsaugos pareigūnų, nerimą kelia reikalavimas laikyti vakciną esant apie 2–8 laipsnių Celsijaus temperatūrai, kad preparatas neprarastų veiksmingumo ir saugumo.

„Žinome, kad šaldymo grandinės paskirstymas nėra baigtas. Tai yra pagrindinė kliūtis, – antradienį sakė B.G.Sadikinas. – Nepakanka šaldymo grandinės patalpų, todėl iki šiol skirstome dalį vakcinų. Esame sunerimę.“

Indonezija gruodžio 6 d. gavo pirmąją „Sinovac“ vakcinų partiją ir pradėjo platinti šį preparatą visoje šalyje, laukdama leidimo naudoti jį esant nepaprastajai padėčiai. Skiepas buvo patvirtintas atsižvelgus į klinikinių tyrimų duomenis ir įtakingai Ulemų tarybai pripažinus jį leistinu naudoti musulmonams.

Indonezijos imunizavimo programa yra pirmas atvejis, kai „Sinovac“ masiškai naudojama už Kinijos ribų.

Indonezijoje nuo epidemijos pradžios užregistruota 846 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugiau nei 24,6 tūkst. žmonių nuo šio užkrato mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius