-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijoje per sprogdintojo mirtininko išpuolį žuvo policijos pareigūnas, 10 sužeista

Indonezijos Vakarų Javos provincijoje trečiadienį per išpuolį policijos nuovadoje sprogdintojas mirtininkas pražudė policijos pareigūną ir dar 10 žmonių sužeidė, pranešė policija.
Aplink įvykio vietą Bandunge pareigūnai užtvėrė gatves
Aplink įvykio vietą Bandunge pareigūnai užtvėrė gatves / „Zuma press“/„Scanpix“

Pareigūnai dar nenustatė išpuolio motyvų, tačiau Indonezija, daugiausiai musulmonų turinti šalis pasaulyje, jau seniai kovoja su islamistų atakomis.

Sprogimas įvyko apie 8 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku per instruktažą policijos biure „Astana Anyar“ Bandunge, daugiausiai gyventojų turinčios Indonezijos provincijos sostinėje.

„Kai mūsų pareigūnai vykdė rytinę apžiūrą, vienas vyras bandė jėga įeiti į biurą, o pareigūnai bandė jį sulaikyti“, – pasakojo Vakarų Javos policijos viršininkas Suntana, kuris, kaip ir daugelis indoneziečių, turi tik vieną vardą.

„Kaltininkas, mosuodamas peiliu, primygtinai stengėsi priartėti prie mūsų pareigūnų, ir staiga įvyko sprogimas“, – teigė jis žurnalistams.

Vėliau netoliese buvo rastas antras įtaisas, kurį saugiai detonavo policijos sprogmenų neutralizavimo komanda, sakė Suntana.

Pasak jo, tarp sužeistųjų, kurie daugiausia nukentėjo nuo sprogimo sukeltų stiklo šukių ir nuolaužų, buvo ir pro šalį ėjęs civilis.

Užpuoliko, kuris taip pat žuvo, tapatybė kol kas nežinoma. Valdžios institucijos teigė, kad jis į policijos nuovadą atvažiavo mėlynu motoroleriu, prie kurio buvo pritvirtintos ant balto popieriaus užrašytos žinutės.

Žinutėse buvo keikiamas Indonezijos baudžiamasis kodeksas kaip „bedievių“ kūrinys ir raginama kariauti su teisėsaugininkais, pranešė policija.

Netoli policijos nuovados buvęs liudininkas teigė girdėjęs labai stiprų sprogimą.

Netoliese prekybinį kioską turintis Didinas Khaerudinas sakė, kad po sprogimo policija liepė uždaryti netoliese esančias parduotuves.

„Išgirdau sprogimą, jis buvo toks garsus. Pasižiūrėjau į policijos biuro vidų ir pamačiau, kad rūksta tiršti dūmai“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo vyras.

Didžiausias kovotojų kada nors surengtas išpuolis Pietryčių Azijoje įvyko Indonezijos kurortinėje Balio saloje, kai 2002 metų spalį su „al Qaeda“ susiję kovotojai susprogdino bombas bare ir naktiniame klube. Tuomet žuvo daugiau kaip 200 žmonių.

Keliolika žmonių žuvo 2018 metų gegužę, kai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) susijusi grupuotė „Jamaah Ansharut Daulah“ keliose bažnyčiose ir policijos būstinėje antrame pagal dydį Indonezijos mieste Surabajoje surengė virtinę mirtininkų šeimų susisprogdinimų, įskaitant mažus vaikus.

2021 metais du motoroleriais važiavę mirtininkai susisprogdino prie bažnyčios komplekso Makasaro mieste, Pietų Sulavesio provincijoje, per Verbų sekmadienio mišias, sužeisdami mažiausiai 20 bažnyčios lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius