Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos gelbėtojai po žemės drebėjimo ieško dešimčių dingusiųjų

Indonezijos valdžia ketvirtadienį pasitelkdama sunkiąją techniką, sraigtasparnius ir tūkstančius darbuotojų karštligiškai ieškojo dešimčių žmonių, įstrigusių griuvėsiuose po mažiausiai 271 gyvybę nusinešusio žemės drebėjimo, blėstant viltims dingusiuosius rasti gyvus.
Pareigūnai teigė, kad vis dar dingę ir, kaip manoma, įstrigę griuvėsiuose yra apie 40 žmonių
Pareigūnai teigė, kad vis dar dingę ir, kaip manoma, įstrigę griuvėsiuose yra apie 40 žmonių / „AP“/„Scanpix“

Kai kurie po griuvėsiais atsidūrė žmonės buvo ištraukti gyvi per dramatiškus gelbėjimo darbus Čiandžūro mieste Vakarų Javoje, įskaitant šešerių metų berniuką, kuris dvi dienas praleido po nuolaužomis be maisto ir vandens.

Pareigūnai teigė, kad vis dar dingę ir, kaip manoma, įstrigę yra apie 40 žmonių, įskaitant septynerių metų mergaitę. Gelbėjimo darbai užtruko dėl smarkių liūčių ir pakartotinių požeminių smūgių.

Tačiau vaizdo įraše užfiksuotas gyvo berniuko Azkos išgelbėjimas įkvėpė artimiesiems ir gelbėtojams optimizmo.

„Kai tik supratome, kad Azka gyvas, visi, įskaitant mane, apsipylė ašaromis“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė 28 metų vietos savanoris Jeksenas Kolibu.

„Tai labai sujaudino, tai buvo tarsi stebuklas“, – teigė jis.

Aukų gali būti daugiau

Labiausiai nukentėjusiame Cugenango rajone ketvirtadienį daugybė gelbėtojų gręžė dideles betono plokštes ir šalino čerpes nuo sugriauto namo, kur, jų manymu, po nuolaužomis atsidūrė maža mergaitė.

Kiti gelbėtojai kasimo įrankiais, plaktukais ir plikomis rankomis tvarkė nuolaužas, tikėdamiesi rasti septynmetę Ciką.

Jos tėvai gelbėtojams nurodė galimas mergaitės buvimo vietas.

„Ji žaidė lauke, aš ruošiau maistą virtuvėje, ir staiga įvyko žemės drebėjimas, toks greitas, vos dvi sekundės, ir mano namas sugriuvo“, – AFP įvykio vietoje pasakojo 34 metų motina Imas Masfahitah.

Manoma, kad pirmadienį įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius dar padidės, nes 2 000 žmonių yra sužeisti ir kai kurių būklė yra kritinė. Be to, mažiausiai du kaimai tebėra atkirsti nuo išorinio pasaulio.

Gelbėjimo operacija turėtų tęstis ilgiau nei 72 valandas, kai didžiausia tikimybė surasti nukentėjusiuosius gyvus.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo ketvirtadienį vėl apsilankė Čiandžūre ir sakė, kad vien Cugenango rajone laikomi dingusiais 39 žmonės.

Buvo apgadinta daugiau kaip 22 000 namų, daugiau kaip 60 000 žmonių buvo priversti evakuotis į laikinas prieglaudas, daugybė žmonių mieste liko be pastogės ir be reikiamų atsargų.

Taip pat nuogąstaujama, kad šalį gali ištikti dar viena nelaimė. Indonezijoje per liūčių sezoną, kuris jau prasidėjo, būna nuošliaužų ir staigių potvynių. Liūčių sezono pikas Vakarų Javoje būna gruodžio mėnesį.

Pirmadienį įvykęs žemės drebėjimas nusinešė daugiausiai aukų šioje salų valstybėje nuo 2018 metų, kai per žemės drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Sulavesio saloje žuvo daugiau kaip 4 000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius