Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indonezijos kariuomenė sako, kad dingęs povandeninis laivas nuskendo

Indonezija šeštadienį paskelbė, kad prie Balio krantų su 53 įgulos nariais dingęs povandeninis laivas nuskendo, kiek anksčiau aptikus jo nuolaužų ir daiktų iš laivo. „Turėdami autentiškus įrodymus, kurie, manoma, yra iš [povandeninio laivo] „KRI Nanggala“, mes pakeitėme jo statusą iš dingusio į nuskendusį“, – žurnalistams sakė karinių jūrų pajėgų vadas admirolas Yudo Margono.
Laivo „KRI Nanggala“ paieškos
Laivo „KRI Nanggala“ paieškos / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pasak jo, rasti daiktai negalėjo būti iš kito laivo.

Paieška vykdyta rajone į šiaurę nuo Balio salos, kuriame anksti trečiadienį nutrūko ryšys su pasinėrusiu povandeniniu laivu.

Vokiečių gamybos povandeninis laivas dalyvavo pratybose į šiaurę nuo Balio ir dingo netrukus po įsakymo panerti. Jis turėjo paleisti kovinių torpedų.

Dingusio povandeninio laivo ieškojo karo laivai, lėktuvai ir šimtai kariškių. Valdžios institucijos teigė, kad laive deguonies užtektų trims dienoms.

Šis laikas išseko anksčiau šeštadienį.

Karinio jūrų laivyno pareigūnai pademonstravo keletą daiktų, įskaitant torpedų sistemos dalį ir tepalo butelį, naudojamą povandeninio laivo periskopui sutepti.

Jie taip pat rado maldos kilimėlį, kurį dažniausiai naudoja musulmonai. Indonezija yra daugiausiai gyventojų turinti musulmoniška pasaulio valstybė.

Y.Margono teigė, kad povandeninio laivo ir įgulos paieškos bus tęsiamos, tačiau įspėjo, kad gilūs vandenys šias pastangas paverčia „labai rizikingomis ir sunkiomis“.

„Mes nežinome apie aukų būklę, nes nė iš jų vieno neradome. Taigi, negalime spekuliuoti“, – sakė jis atsakydamas į klausimus apie galimus išgyvenusiuosius.

„Tačiau įvertinę šiuos [surastus] daiktus, galite pasidaryti išvadas patys“, – pridūrė Y.Margono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius