Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas gedi 119 žmonių, žuvusių per mirtininko sprogdinimą Bagdade

Irake pirmadienį prasideda trijų dienų nacionalinis gedulas pagerbiant beveik 120 žmonių, žuvusių per savižudžio surengtą sprogdinimą judriame Bagdado parduotuvių rajone, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).
Sprogimas Bagdade
Sprogimas Bagdade / „Scanpix“/AP nuotr.

Sprogdinimas, kuris buvo kruviniausia ataka sostinėje šiais metais, Karados rajoną sudrebino sekmadienį paryčiais, kai prieš šventojo mėnesio Ramadano pabaigos šventes apsipirkti buvo suplūdę daugiau nei įprasta sostinės gyventojų.

Vyriausybės vadovas Haideras al Abadi, apsilankęs išpuolio vietoje, paskelbė trijų dienų gedulą ir pažadėjo „nubausti“ atakos vykdytojus, pranešė jo biuras.

Premjeras taip pat nurodė sugriežtinti saugumo priemones Bagdade, reaguojant į šį sprogdinimą, per kurį, pasak pareigūnų, žuvo 119 žmonių ir dar daugiau nei 180 buvo sužeisti.

VIDEO: Bagdadą sudrebino „Islamo valstybės“ sprogdinimai

Ataka buvo surengta praėjus savaitei po to, kai Irako vyriausybinės pajėgos visiškai susigrąžino džihadistų kontroliuotą Faludžos miestą, esantį už 50 km į vakarus nuo Bagdado.

Šiuo metu džihadistai tebėra įsitvirtinę šiauriniame Mosule, kuris yra antras pagal dydį šalies miestas. Tai vienintelis IS tebekontroliuojamas miestas Irake.

Per sekmadienio ataką užsiliepsnojo aplinkiniai pastatai ir krautuvės, kurių dalis visiškai supleškėjo, o minios išsigandusių žmonių nuolaužomis nuklotoje gatvėje stebėjo, kaip įvykio vietoje dirba specialiųjų tarnybų pareigūnai ir medikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius