Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irako kurdų lyderis M.Barzani pranešė apie savo atsistatydinimą

Irako Kurdistano autonominio regiono prezidentas Massudas Barzani, inicijavęs prieštaringai vertinamą nepriklausomybės referendumą, sekmadienį per uždarą posėdį parlamente paskelbė apie savo atsistatydinimą.
Massudas Barzani
Massudas Barzani / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Irakas Kurdistanas

„Nuo lapkričio 1 dienos aš nebeatliksiu savo funkcijų ir nesutinku, kad mano mandatas būtų pratęstas,“ – sakoma laiške, kurį 71-erių M.Barzani perskaitė regiono sostinėje Arbilyje dirbančiam parlamentui. Laiško kopiją gavo naujienų agentūra AFP.

„Įstatymo dėl Kurdistano prezidento institucijos keitimas ar prezidento kadencijos prailginimas yra nepriimtinas,“ – pareiškė rugsėjo 25-osios referendumo architektas M.Barzani. Po šio referendumo Bagdado pajėgos užėmė ginčijamas teritorijas, į kurias pretendavo kurdai.

„Prašau parlamento susirinkti ir užpildyti valdžios vakuumą, atlikti savo misiją ir prisiimti Kurdistano prezidento įgaliojimus,“ – sakoma laiške.

„Aš liksiu pešmerga (kurdų kovotoju) Kurdistano žmonių gretose ir toliau ginsiu Kurdistano žmonių pasiekimus“, – sakė M. Barzani.

Prieš posėdį parlamentarai sakė, kad sekmadieninė parlamento sesija vyks už uždarų durų, nes ketinama svarstyti „slaptus reikalus“.

M.Barzanio Kurdistano demokratinės partijos (KDP) pareigūnai sakė žurnalistams, kad posėdyje bus perskaitytas laiškas, skelbsiantis apie jų vadovo atsistatydinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius