Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irako pajėgos įžengė į Kaimą, paskutinę IS tvirtovę Irake

Irako pajėgos penktadienį įžengė į Kaimo miestelį, paskutinę teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) tvirtovę šalyje, informuoja armijos vadai.
Irako pajėgos prie Kaimo miesto
Irako pajėgos prie Kaimo miesto / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksti ryte Irako pajėgų artilerija bombardavo džihadistų pozicijas mieste, joms palaikymą iš oro teikė irakiečių JAV vadovaujamos koalicijos aviacija.

Armijos kariai ir elitinės kovos su terorizmu pajėgos „pradėjo puolimą Kaimo centre“, naujienų agentūrai AFP iš operacijos vietos sakė generolas majoras Nomanas Abed al Zobai, 7-osios divizijos vadas.

Neužilgo dar vienas pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo, pateikė informaciją, kad šio miesto Gazos rajonas atkovotas iš džihadistų.

„Kovos su terorizmu pajėgų daliniai ir genčių kovotojai po kruvinų susirėmimų išvadavo Gazos rajoną. Dalis teroristų buvo nukauti, kiti pasitraukė į Kaimo centrą“, – sakė jis.

Sukarintų Liaudies mobilizacijos pajėgų pranešime sakoma, kad džihadistai degino civilių namus pietvakarinėje miesto dalyje, kad būtų sunkiau pastebimi iš oro.

Praėjusią savaitę vyriausybės pajėgos pradėjo operaciją išlaisvinti Kaimą ir jo apylinkes – netoli pasienio su Sirija esantį nederlingą dykumos lopinėlį prie Eufrato upės.

Mieste ir jo apylinkėse gyvena apie 150 tūkst. žmonių, daugiausia sunitų genčių narių. Tai paskutinės IS kontroliuojamos teritorijos Irake, likusios iš didžiulio „kalifato“, paskelbto po 2014 metais džihadistų surengto staigaus puolimo Sirijoje ir Irake.

JAV vadovaujama koalicija skaičiuoja, kad šioje vietovėje yra likę apie 1 500 IS kovotojų ir mano, kad čia vyks „paskutinis didelis mūšis“ prieš grupuotės pajėgas Irake.

Sirijos pusėje IS taip pat spaudžiama Sirijos režimo ir JAV remiamų pajėgų atskirų puolimų kaimyninėje Deir az Zoro provincijoje.

„Hashed al Shaabi“ penktadienį nurodė, kad keli IS kovotojai kirto sieną ir pabėgo Sirijos miesto Abu Kamalo link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius