Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irako premjeras žada nugalėti „Islamo valstybę“ iki 2016 metų pabaigos

Irako ministras pirmininkas Haideras al-Abadi penktadienį pažadėjo išvaryti grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) iš savo šalies iki šių metų pabaigos.
Haideras al Abadi
Haideras al Abadi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes ketiname padaryti taip, kad šie metai būtų paskutiniai „Daesh“ egzistavimo Irake metai“, – sakė jis Miuncheno saugumo konferencijoje, panaudodamas arabišką IS pavadinimą.

„Teritorija, kurią mes iki šiol iki išlaisvinome, yra daugiau nei dvigubai didesnė už „Daesh“ anksčiau okupuotąją, – tęsė jis. – Dabar esame išlaisvinę iš „Daesh“ beveik visas gubernijas, išskyrus Nineviją ir dalį Anbaro“.

H.al-Abadi pažymėjo, kad Irako armijos kokybė yra gerokai pagerėjusi, palyginus su 2014-aisiais, kai „Islamo valstybė“ pradėjo savo puolimą, o vyriausybės kariai metę ginklus spruko iš mūšio lauko.

Jis pasidžiaugė pažanga santykiuose su gyventojais – pelnytas šiitų dominuojamos vyriausybės diskriminuojamų sunitų gyventojų pasitikėjimas.

„Anbaro gyventojai sveikina saugumo pajėgas, kaunasi greta mūsų kariškių, vaduodami savo teritorijas, – sakė premjeras. – Anksčiau „Daesh“ kontroliuoti gyventojai keliasi į Irako saugumo pajėgų teritorijas, nes čia jie jaučiasi saugesni“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius