-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31 /11:15

Iranas kaltina Saudo Arabiją sėjant nesantaiką

Teheranas penktadienį apkaltino Rijadą „sėjant nesantaiką“ regione ir taip pasitarnaujant Izraeliui.
Seyedas Abbasas Mousavi
Seyedas Abbasas Mousavi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareiškimas buvo padarytas Saudo Arabijai surengus Persijos įlankos regiono ir arabų šalių viršūnių susitikimus stovyklai prieš Iraną sutelkti.

Saudo Arabija „toliau sėjo nesantaiką tarp islamiškų šalių ir regione, o tai – sionistų režimo noras“, pareiškė Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Seyedas Abbasas Mousavi.

„Matome Saudo Arabijos bandymus sutelkti kaimynines ir arabų šalis prieš Iraną“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai yra „Amerikos ir sionistų režimo bergždžių bandymų tąsa“.

S.A.Mousavi išreiškė nusivylimą, kad Rijadas tuos pačius „nepagrįstus įtarimus“ Iranui ketina pareikšti per Islamo bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikimą Mekoje šį šeštadienį, „pasinaudodamas“ savo, kaip šeimininko, padėtimi.

Saudo Arabijos karalius Salmanas penktadienį labai sugriežtino retoriką prieš nesutaikomą priešininką Iraną ir paragino arabų valstybes stoti prieš jo „nusikalstamus“ veiksmus, atakoms prieš naftos objektus privertus nuogąstauti dėl didelio konflikto regione.

Karalius kalbėjo prasidedant dviem skubiems, vienas po kito rengiamiems viršūnių susitikimams Mekoje, per kuriuos paramą šiai sunitų karalystei pademonstravo praktiškai visos, išskyrus Iraką, Persijos įlankos regiono ir arabų valstybės.

Susitikimai sušaukti JAV nacionalinio saugumo patarėjui Johnui Boltonui trečiadienį pareiškus, kad Iranas „beveik neabejotinai“ organizavo mįslingas gegužės 12-osios „diversijas“ prieš keturis laivus, įskaitant du Saudo Arabijos tanklaivius, netoli Jungtinių Arabų Emyratų krantų.

Teheranas šiuos kaltinimus vadina juokingais ir kaltina J.Boltoną turint „blogų troškimų dėl chaoso regione“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius