-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas pademonstravo naują mažo nuotolio balistinę raketą

Irano prezidentas Hassanas Rouhanis šeštadienį pristatė naujausią šalyje sukonstruotą balistinę raketą, sakydamas, kad tokie ginklai yra reikalingi gynybai Artimuosiuose Rytuose.

Raketa „Fateh 313“ gali nuskrieti 500 km, joje naudojami jutikliai ir technologijos yra pažangesni negu ankstesnėse raketose, sakoma Irano elitinės Revoliucinės gvardijos tinklalapyje „Sepah News“ paskelbtame pranešime.

Naujasis ginklas buvo pademonstruotas minint Gynybos pramonės dieną, per kurią kasmet rengiamos Irano karinės technikos parodos.

Irano strategija pagrįsta gynyba ir atgrasymu, - sako H.Rouhanis

„Silpna šalis, nepajėgi pasipriešinti ir apsiginti nuo savo kaimynių ir priešų karinės galios, negali tvirtinti siekianti taikos, nes jai beliktų būti pasiruošusiai bet kuriuo metu tapti okupuota“, – prezidentas sakė renginyje, kuris buvo transliuojamas televizijos.

„Irano strategija pagrįsta gynyba ir atgrasymu“, – pridūrė jis.

Iranas pastaraisiais metais gamino įvairių modifikacijų „Fateh“ raketas. 313-ojo modelio raketa buvo sėkmingai išbandyta; planuojama pradėti jos serijinę produkciją, rašo „Sepah News“.

Irano balistinių raketų programa buvo vienas opiausių klausimų per derybas dėl Teherano branduolinės programos, kurias vainikavo liepos 14 dieną Vienoje pasirašyta sutartis su galingosiomis šalimis.

Pagal šią sutartį numatoma palaipsniui atšaukti Iranui taikomas sankcijas, jeigu šiitiška respublika apribos savo branduolinę programą ir suteiks garantijų, kad jos pobūdis yra išskirtinai civilinis.

Tokios sutarties kritikai Teherane sako, kad neseniai paskelbta Jungtinių Tautų rezoliucija, nors ir neįpareigojanti, nustato nepriimtinus suvaržymus Irano kariniams pajėgumams.

Iranas tvirtina nesiekiantis pasigaminti atominių ginklų, bet naujausioje JT Saugumo Tarybos rezoliucijoje, patvirtinančioje pasaulio galybių susitarimą su Teheranu, sakoma, kad Iranui draudžiama turėti raketų, „pritaikytų nešti branduolinius kovinius užtaisus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius