-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas prašo Rusijos pagalbos malšinant protestus

Iranas paprašė Rusijos pagalbos malšinant visuotinį sukilimą – tiekti kovos su riaušėmis įrangą ir rengti mokymus, pranešė „Iran International“.
Vladimiras Putinas ir Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Chamenėjus
Vladimiras Putinas ir Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Chamenėjus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Irano režimas paprašė Maskvos atsiųsti patarėjų, nes ruošiasi ilgalaikei konfrontacijai su protestuotojais ir yra susirūpinęs dėl ribotų savo išteklių – tiek darbo jėgos, tiek įrangos.

Slaptos bylos, kurias neseniai gavo programišiai ir kuriomis pasidalijo su „Iran International“, taip pat rodo, kad Teheranas remiasi informacija iš Maskvos, kad įvertintų savo vidaus padėtį. Dokumentuose esama nuorodų, kad Rusija klausosi Vakarų ryšių, kad Teheranas galėtų įvertinti protestų judėjimo pobūdį ir stiprumą.

Nauja informacija apie tai, kad Teheranas prašo Maskvos pagalbos, patvirtino spalio pabaigoje Baltųjų rūmų išsakytas pastabas, kad Rusija gali patarti Teheranui dėl optimalių metodų vykstantiems protestams nuslopinti.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre per bendrą spaudos brifingą su Nacionalinio saugumo tarybos strateginių ryšių koordinatoriumi Baltuosiuose rūmuose Johnu Kirby sakė, kad Maskva gali padėti Islamo Respublikai, remdamasi savo patirtimi slopinant demonstracijas.

„Įrodymai, kad Iranas padeda Rusijai siautėti jos kare prieš Ukrainą, yra aiškūs ir vieši. Iranas ir Rusija kuo toliau, tuo labiau artėja, tuo labiau izoliuojasi, – sakė K.Jeanas-Pierre. – Mūsų žinia Iranui labai, labai aiški: nustokite žudyti savo žmones ir nustokite siųsti ginklus Rusijai žudyti ukrainiečius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius