Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04 /13:57

Iranas sako neįsipareigojęs leisti TATENA patekti į tam tikrus branduolinius objektus

Iranas nėra įsipareigojęs užtikrinti Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertams prieigos prie tam tikrų savo objektų, kai ji savo reikalavimus grindžia „sufabrikuota informacija“, trečiadienį pareiškė Irano ambasadorius prie TATENA.
Irano vėliava
Iranas sako neįsipareigojęs leisti TATENA patekti į tam tikrus branduolinius objektus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žvalgybos tarnybų sufabrikuota informacija... neįpareigoja Irano svarstyti tokių reikalavimų“, – sakoma Kazemo Gharibo Abadi pranešime

Išvakarėse TATENA paskelbė ataskaitą, kurioje priekaištavo Iranui, kad organizacijos ekspertams nebuvo suteikta prieiga prie dviejų objektų, kurie, diplomatų manymu, gali būti susiję su Irano branduoline veikla praeityje.

K.Gharibas Abadi taip pat kaltino JAV ir Izraelį bandant „daryti spaudimą Agentūrai,.. kad iškreiptų iniciatyvų ir konstruktyvų bendradarbiavimą“ tarp TATENA ir Irano.

Izraelis tvirtino, kad jo žvalgybos tarnybos gavo naujos informacijos apie ankstesnę branduolinių ginklų programą Irane.

Du objektai, į kuriuos nebuvo įleisti TATENA inspektoriai, yra tarp trijų vietų, dėl kurių ši agentūra nuo praėjusios vasaros reiškė susirūpinimą.

Antradienį paskelbtoje kitoje TATENA ataskaitoje sakoma, kad Iranas toliau pažeidinėja 2015 metų daugiašalio susitarimo sąlygas, bet nepranešama apie jokius suvaržymus patekti į branduolinius objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius