Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iranas suėmė aštuonis žmones dėl darbuotojų streiko pietiniame dujų telkinyje

Irano pareigūnai suėmė aštuonis asmenis, kurie vadovavo darbuotojų streikui svarbioje dujų gamykloje šalies pietuose, sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Irano policija
Irano policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Žvalgybos tarnybos suėmė aštuonis pagrindinius „South Pars / North Dome“ dujų gamyklos darbininkų streiko lyderius“, – vietos gubernatoriaus pavaduotoją Akbarą Pouratą citavo naujienų agentūra „Tasnim“.

Šiame milžiniškame, didžiausiame pasaulyje, dujų telkinyje, kurį Iranas dalijasi su Kataru, – dirba apie 40 000 žmonių.

„Aštuonios šioje srityje veikiančios įmonės ir subrangovai buvo įtraukti į juodąjį sąrašą dėl kurstymo streikuoti“, – pridūrė A.Pouratas.

Gegužės pradžioje vietos žiniasklaida pranešė apie išorės rangovų, dalyvavusių remiant streikus tame pačiame rajone, suėmimą.

Balandžio pabaigoje pareigūnai paskelbė, kad pradėjo keisti 4 000 darbuotojų, kurie streikavo reikalaudami geresnių atlyginimų ir darbo sąlygų, į kitus.

Tačiau darbininkams palanki naujienų agentūra ILNA pranešė, kad streikininkai šioje dujų gamykloje „toliau tęsė savo profsąjungos reikalavimus“.

Pagrindiniai raginimai buvo šie: „79 proc. padidinti darbo užmokestį“, nutraukti diskriminacinę praktiką ir užtikrinti asociacijų laisvę.

2022 metais Irane kilo kelios mokytojų ir autobusų vairuotojų streikų bangos, per kurias jie pasmerkė mažus atlyginimus ir dideles pragyvenimo išlaidas.

Irano aukščiausiasis lyderis ajotala Ali Khamenei balandžio pabaigoje sakė, kad kai kurie darbininkų protestai buvo naudingi šaliai, nes padėjo valstybei suprasti darbuotojų reikalavimus.

Irano ekonomika jau seniai kenčia nuo Vakarų sankcijų, o pastaruoju metu ją paveikė didelė infliacija ir rekordinė nacionalinės valiutos devalvacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius