Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas teigia siekiantis padėti Jemenui suformuoti vienybės vyriausybę ir užbaigti krizę

Iranas sako, kad Jemeno grupuotės galėtų suformuoti nacionalinės vienybės vyriausybę ir išspręsti šalyje kilusią krizę, ir kad jis stengiasi padėti tai pasiekti, trečiadienį pareiškė vienas aukšto rango Irano pareigūnas.
Morteza Sarmadis
Morteza Sarmadis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio reikalų viceministras Morteza Sarmadi pakartojo Irano raginimą nedelsiant nutraukti jau dvi savaites nesiliaujančią Saudo Arabijos vadovaujamą karinę kampaniją prieš Jemeno husius, užėmusius dideles šalies teritorijas ir privertusius Saudo Arabijos palaikomą prezidentą bėgti iš šalies.

Per spaudos konferenciją Beirute M.Sarmadi sakė, kad Jemeno neturėtų valdyti viena politinė grupuotė. „Visos įtakingos ir aktyvios politinės srovės ir grupuotės“, turinčios visuomenės palaikymą, turėtų kartu imtis „formuoti nacionalinės vienybės vyriausybę, kuri geriausiu įmanomu būdų tvarkytų Jemeno reikalus“, sakė jis.

„Mes, Irano Islamo Respublikoje, imamės visų gerų iniciatyvų ir pastangų padėti pasiekti tokį politinį sprendimą“,– kalbėjo M.Sarmadi.

Pasak jo, Jemeno problema buvo diskusijų, kurias jis surengė Alžyre, Tunise, Irake ir Libane, centre.

Saudo Arabija kaltina Iraną karinės paramos teikimu husiams, tačiau šis tokius kaltinimus neigia.

Saudo Arabijos vadovaujamai kampanijai nepavyksta sustabdyti husių ir jų sąjungininkų pajėgų, ištikimų buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui, nuo tolesnio veržimosi į Adeno uostamiestį, iš kurio praėjusį mėnesį buvo priverstas bėgti Rijado palaikomas prezidentas Abdrabbuh Mansouras Hadi.

Iranas trečiadienį į Adeno įlanką išsiuntė du karinius laivus, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius