Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 11 /11:37

Irane į laisvę paleidžiamas dėl šnipinėjimo JAV nuteistas libanietis

Irane į laisvę lygtinai paleidžiamas Libano pilietis, kuriam 2016-aisiais buvo skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė dėl kaltinimų šnipinėjimu Vašingtonui, antradienį pranešė Irano teismų sistemos naujienas skelbiantis tinklalapis „Mizan Online“.
Teisėjo plaktukas
Irane į laisvę paleidžiamas dėl šnipinėjimo JAV nuteistas libanietis / cardplayer.com nuotr

„Atitinkamas teismas sutiko lygtinai paleisti Nizarą Zakką, jis bus perduotas Libano pareigūnams“, – teismų sistemos atstovą spaudai Gholamhosseiną Esmaili cituoja „Mizan Online“.

„Remiantis įstatymu, tie, kam buvo skirta iki 10 metų kalėjimo, jei jie atliko bent trečdalį savo bausmės ir gerai elgėsi“, gali būti paleisti lygtinai, nurodė G. Esmaili.

Teismų sistemos atstovas sakė, kad Libano prezidentas Michelis Aounas „raštu“ paprašė paleisti N.Zakką, o Irano sąjungininkė Libane sukarinta organizacija „Hizbollah“ teigė, kad tai būtų „tikslinga“.

„Tai yra absoliučiai teisminė procedūra, nesusijusi su jokiu politiniu klausimu“, – G.Esmaili citavo naujienų agentūra „Tasnim“.

Jungtinėse Valstijose gyvenęs į šeštą dešimtį įžengęs N.Zakka buvo sulaikytas 2015 metų rugsėjį, kai lankėsi Irane. 2016 metų liepą jis buvo nuteistas.

Irano valstybinė televizija tada skelbė, kad vyras kaltinamas „giliais ryšiais su Jungtinių Valstijų kariuomene ir žvalgybos tarnybomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius