Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane egzekucija įvykdyta visiems kaimo vyrams

Visiems vyriškos lyties asmenims viename kaime Irane buvo įvykdyta mirties bausmė. Toks nuosprendis jiems skirtas juos pripažinus kaltais dėl prekybos narkotikais, pranešė Irano ministrė, rašo euronews.com.
Iranietės
Iranietės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Už moterų ir šeimos reikalus atsakinga Irano viceprezidentė Shahindokht Molaverdi interviu naujienų agentūrai sakė, kad ji bijo, jog šiame kaime pablogės moterų padėtis, padažnės smurto prieš jas atvejai.

„Nusikaltėlių, kuriems įvykdyta egzekucija, vaikai taip pat jau yra narkotikų prekeiviai. Jie nori atkeršyti už savo tėvų mirtis. Kartu jie ir išmaitina savo šeimas – su pinigais, kuriuos gauna už narkotikų pardavinėjimą. Šio kaimo žmonių neįmanoma apsaugoti“, – sakė ji.

Sistano ir Beludžistano provincija, kurioje yra kaimas, kurio pavadinimas neatskleidžiamas, ribojasi su Pakistanu ir Afganistanu. Ši provincija – viena pagrindinių opijaus ir kitų narkotikų kontrabandos ir pardavimo vietų. 

Dauguma jos gyventojų skursta, ir didelės jų dalies išgyvenimas priklauso nuo pajamų, gaunamų iš prekybos narkotikais. Provincija yra tapusi iš Pakistano atvykusių sunitų ekstremistų grupuočių baze. 

Pastaraisiais metais Irano valdžia griežtai kovoja ir su narkotikų kontrabandininkais, ir sunitų ekstremistais. 

Kiek iš viso kaimo vyrų buvo nuteisti mirties bausme, neatskleidžiama. Tačiau Sistano ir Beludžistano provincija šalyje yra viena dažniausiai vykdančių egzekucijas.

„Jeigu nesiimsime veiksmų prieš šiuos žmones, nusikaltimai sugrįš, – sakė ministrė. – Visuomenė atsakinga už šeimas tų, kuriems įvykdytos egzekucijos. Nors kelerius metus paramos šeimai programa buvo apleista, ji vėl pradėta.“

Iranas – šalių sąraše, kuriose mirties bausmės vykdomos dažniausiai. Didelė dalis egzekucijų yra paskiriamos už su narkotikais susijusius nusikaltimus. Šalies nacionalinės asamblėja neseniai pristatė įstatymo pataisą, pagal kurią už tokius nusikaltimus būtų skiriamas kalėjimas iki gyvos galvos, o ne mirties bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius