-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane nurodyta griežtai bausti hidžabo įstatymo pažeidėjas

Irano teisminė valdžia nurodė policijai griežtai bausti žmones, kurie pažeidžia šalies hidžabo įstatymą, antradienį pranešė naujienų agentūra „Mehr“, praėjus beveik keturiems mėnesiams nuo kruvinų protestų prieš šias priemones pradžios.
Irane už hidžabo įstatymo nesilaikymą įvestos griežtos bausmės
Irane už hidžabo įstatymo nesilaikymą įvestos griežtos bausmės / „Zuma press“/„Scanpix“

Po to, kai Teherane suimta 22 metų etninė kurdė Mahsa Amini, kuri, kaip įtariama, nesilaikė įstatymų, rugsėjo 16 dieną areštinėje mirė, Iraną apėmė demonstracijos.

Nuo protestų pradžios moralės policijos padalinys, kuriam pavesta užtikrinti hidžabo taisyklių laikymąsi, tapo mažiau matomas, o moterys išėjo į gatves be privalomų galvos apdangalų.

Tačiau nuo šių metų pradžios valdžia rodo mažiau tolerancijos, o policija įspėjo, kad moterys privalo dėvėti galvos apdangalus net automobiliuose.

Antradienį naujienų agentūra „Mehr“ pranešė, kad generalinis prokuroras paskelbė direktyvą, kurioje „policijai nurodyta griežtai bausti už bet kokius pažeidimus dėl hidžabo“.

„Teismai pažeidėjams turi skirti ne tik baudas, bet ir papildomas bausmes, pavyzdžiui, tremtį, draudimą verstis tam tikromis profesijomis ir darbo vietų uždarymą“, – cituojami teismų atstovai.

Dėl protestų, kuriuos sukėlė M.Amini mirtis moralės policijos areštinėje, Iranas įvykdė mirties bausmę keturiems žmonėms. Dar 13 asmenų buvo nuteisti mirties bausme, o šešių bylas teismas nagrinėja iš naujo.

Valdžia teigia, kad šimtai žmonių, įskaitant saugumo darbuotojus, žuvo, o tūkstančiai buvo suimti dėl protestų, kuriuos ji paprastai vadina riaušėmis.

Pastarosiomis savaitėmis teismai uždarė kelias kavines ir restoranus už tai, kad jie aptarnavo moteris neuždengtomis galvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius