Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irane sulaikyto tanklaivio savininkė užmezgė ryšį su įgula

Irane sulaikyto tanklaivio „Stena Impero“ savininkė „Stena Bulk" užmezgė ryšį su laivo įgula, sakoma trečiadienį išplatintame kompanijos pranešime.
Tanklaivis „Stena Impero“
Tanklaivis „Stena Impero“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Stena Bulk“ gali patvirtinti, kad nuo vakar vakaro palaikome tiesioginį ryšį su „Stena Impero“ įgula“, – sakoma pranešime.

Kompanija pažymi, kad visi jūreiviai saugūs ir laive bendradarbiauja su iraniečiais.

„Vertiname šį žingsnį, laikome jį pirmu požymiu, kad ateityje pamatysime pozityvesnių Irano pareigūnų veiksmų“, – sakė „Stena Bulk“ prezidentas Erikas Hanellas.

Irano revoliucinės gvardijos kariai su Didžiosios Britanijos vėliava plaukiojantį tanklaivį „Stena Impero“ penktadienį perėmė Hormūzo sąsiauryje. Iranas teigia, kad tanklaivis atsitrenkė į vieną žvejybos laivą, neatsiliepė į nelaimės signalus ir išjungė savo vietos nustatymo atsakiklį.

VIDEO: Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Irano komandosai perima Britanijos tanklaivį

Laivas buvo nutemptas į Bandare Abaso uostą Irano Hormozgano provincijoje. Laivo įgulą sudaro 18 indų, įskaitant kapitoną, taip pat trys rusai, latvis ir filipinietis.

Britų užsienio reikalų sekretorius Jeremy Huntas pareiškė, kad Britanijos atsakas „bus apgalvotas, bet tvirtas“, jei Iranas nepaleis sulaikyto tanklaivio.

„Stena Impero“ buvo sulaikytas po to, kai Gibraltare liepos 4 dieną buvo sulaikytas Irano tanklaivis „Grace 1“, įtariant, kad juo mėginama nuplukdyti naftos Sirijai, pažeidžiant Europos Sąjungos sankcijas.

Teheranas ragina leisti jo tanklaiviui išplaukti iš Gibraltaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius