Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 09 /13:28

Irano aukščiausiasis lyderis: kai kurie JAV pareigūnai yra pirmarūšiai idiotai

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei trečiadienį sakydamas kalbą Teherane pareiškė, kad kai kurie JAV pareigūnai yra „pirmarūšiai idiotai“.
Ali Khamenei
Ali Khamenei / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kai kurie JAV pareigūnai apsimeta, kad yra išprotėję. Žinoma, aš su tuo nesutinku, bet jie yra pirmarūšiai idiotai“, – sakė jis.

A.Khamenei žodžiai buvo pacituoti jo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Prieš kurį laiką vienas JAV politikas teroristų ir banditų susirinkime pasakė, jog šias Kalėdas tikisi švęsti Teherane, – sakė A. Khamenei. – Kalėdos buvo prieš kelias dienas. Štai kaip veikia JAV numatymas.“

Neaišku, kurį JAV pareigūną jis turėjo omenyje, bet prezidento Donaldo Trumpo administracijos nariai ragino keisti Irano režimą ir prognozavo, kad tai įvyks netrukus.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Boltonas Maskvoje
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Boltonas Maskvoje

Tarp jų buvo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas, kuris seniai reiškia pritarimą Irano režimo keitimui ir dažnai kalba per išeivijoje veikiančios opozicinės Irano liaudies modžahedų organizacijos (MEK) susirinkimus. Teheranas MEK laiko teroristine sekta.

„Iki 2019-ųjų mes, čia (susirinkusieji), švęsime Teherane“, – 2017 metų liepą per vieną MEK susitikimą Paryžiuje sakė J.Boltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius