Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irano televizija: Irako sukarintų pajėgų tinklas pradėjo operaciją prieš JAV

Irakiečių sukarintų pajėgų tinklas „Hashed al Shaabi“ pradėjo didelę operaciją prieš amerikiečių karius Irake, trečiadienį pranešė Irano televizija „Press TV“.
„Hashed al Shaabi“ kovotojai
„Hashed al Shaabi“ kovotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kovos su terorizmu grupuotė „Hashed al Shaabi“ paskelbė triuškinamos atsakomosios operacijos prieš Jungtines Valstijas pradžią“, – sakoma pranešime.

Irano Revoliucinė gvardija antradienį apšaudė raketomis karines bazes Irake, kur dislokuoti JAV kariai. Trečiadienį Iranas pareiškė, kad tai buvo „savigynos“ atsakas dėl JAV tikslinio smūgio, per kurį žuvo įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani.

Pentagonas pranešė, kad iš Irano buvo paleista keliolika balistinių raketų, kuriomis taikytasi į mažiausiai dvi Irako karines bazes Al Asade ir Arbilyje, kur dislokuoti JAV kariuomenės ir koalicijos nariai.

Irano žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad Revoliucinės gvardijos operacija buvo pavadinta „Kankinys Soleimani“.

Sausio 3 dieną buvo pranešta, kad įsakius JAV prezidentui Donaldui Trumpui iš amerikiečių drono buvo suduotas smūgis Bagdade, per kurį žuvo Irano Revoliucinės gvardijos Kudso (Jeruzalės) specialiųjų pajėgų vadas Q.Soleimani ir į Irako vyriausybės sausumos pajėgas inkorporuoto „Hashed al Shaabi“ vado pavaduotojas Abu Mahdi al Muhandisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius