Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irano užsienio reikalų ministras atšaukė dalyvavimą Davoso susitikime

Irano diplomatijos vadovas atšaukė savo dalyvavimą Davoso forume, pirmadienį paskelbė Irano užsienio reikalų ministerija, tęsiantis krizei tarp Teherano bei Vašingtono ir paaštrėjus ginčams su Europa dėl Irano veiksmų branduolinėje srityje.
Mohammadas Javadas Zarifas
Mohammadas Javadas Zarifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viršūnių susitikimas Davoso kurorte Šveicarijoje taip pat vyks po anksčiau šį mėnesį įvykusio incidento, kai Iranas per klaidą numušė ukrainiečių keleivinį lėktuvą, kuriam sudužus žuvo visi 176 jame buvę žmonės. Įtampa tarp Irano ir JAV išlieka didelė po amerikiečių tikslinio drono smūgio Bagdade, kai žuvo iraniečių Revoliucinės gvardijos generolas Qassemas Soleimani.

VIDEO: Bagdade per JAV smūgį nukautas svarbus Irano sukarintų pajėgų vadas Q.Soleimani – žada keršyti

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas buvo pakviestas į Davosą, buvo planuojamas jo dalyvavimas metiniame Pasaulio ekonomikos forume, sakė ministerijos atstovas Abbasas Mousavi.

Tačiau, pasak atstovo, pareigūnai forume pakeitė planus dėl MJ.Zarifo, todėl jis atšaukė savo kelionę, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius