Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irano viceprezidentas traukiasi iš rinkimų kovos, palaiko prezidentą H.Rouhani

Irano viceprezidentas, reformų šalininkas Eshaqas Jahangiri, antradienį pasitraukė iš kovos dėl prezidento posto ir šią savaitę įvyksiančiuose rinkimuose pareiškė remiąs dabartinį vadovą Hassaną Rouhani, pranešė naujienų agentūra ISNA.
Eshaqas Jahangiri (kairėje) ir Hassanas Rouhani
Eshaqas Jahangiri (kairėje) ir Hassanas Rouhani / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš balsuosiu už poną Rouhani prezidento rinkimuose“, – pareiškė E.Jahangiri, paskelbęs, kad atsiima savo kandidatūrą.

„Aš atlikau savo istorinę pareigą ir kartu su jumis balsuosiu už Rouhani, kad padėčiau šaliai toliau eiti pažangos keliu“, – sakė jis kelių tūkstančių žmonių miniai pietiniame Širazo mieste.

„Balsuokite už Rouhani, nes jis yra tinkamas žmogus sudėtingose situacijose... Aš kėliau savo kandidatūrą, kad būtų išgirstas reformų šalininkų balsas“, – kalbėjo E.Jahangiri.

Pirmadienį iš Irano prezidento rinkimų kampanijos pasitraukė konservatyvių pažiūrų Teherano meras Mohammadas Bagheras Ghalibafas, kuris paragino savo šalininkus per penktadienį vyksiančius rinkimus palaikyti griežtosios linijos šalininką – dvasininką ir teisininką Ebrahimą Raisi. Pasak jo, tai būtų svarbu, siekiant „apsaugoti liaudies, revoliucijos ir šalies interesus“.

60 metų E.Jahangiri, nuosaikių pažiūrų dabartinio prezidento patikėtinis, apie savo dalyvavimą rinkimuose netikėtai paskelbė paskutinę minutę.

Buvo manoma, kad taip jis siekė palaikyti H.Rouhani priešrinkiminiuose debatuose. Pranešdamas apie savo pasitraukimą iš kovos E.Jahangiri sakė, kad eina išvien su antros ketverių metų kadencijos siekiančiu prezidentu.

Neoficialios apklausos rodo, kad nuosaikių pažiūrų prezidentas H.Rouhani tebėra favoritas, bet ekonomikos sąstingio sąlygomis jo konservatyviųjų varžovų iššūkis pasirodė esantis didesnis nei tikėtasi.

Irano prezidento rinkai vyks gegužės 19 dieną. Tai bus jau 12-ieji prezidento rinkimai šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius