-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kalėjimo Urugvajuje pabėgo Italijos mafijos bosas, pramintas „kokaino karaliumi“

Italijos mafijos bosas Rocco Morabito pabėgo iš kalėjimo Urugvajuje, kur jis buvo laikomas, kol laukė ekstradicijos į Italiją, rašo BBC.
Rocco Morabito 2017 metais
Rocco Morabito 2017 metais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Urugvajus sutiko grąžinti pagarsėjusį narkotikų prekeivį, žinomą kaip „Milano kokaino karalius“ atgal į Italiją. Tačiau kartu su trim bendrais jis sekmadienį iš kalėjimo pabėgo.

Italijos gaujos „Ndrangheta“ vadas Rocco Morabito su trimis bendrais Iš Urugvajaus kalėjimo pabėgo per skylę, esančią ant kalėjimo stogo, vėlų sekmadienio vakarą.

Kad prasimanytų pinigų, netoliese jie apiplėšė fermerį, nurodė ministerija.

„Ndrangheta“ yra Pietų Italijos Kalabrijos regiono gauja, kuri, kaip manoma, valdo apie 80 proc. Europos kokaino rinkos.

Šios gaujos vadas buvo ieškomiausias Italijos nusikaltėlis nuo pat 1995 metų.

R.Morabito buvo sulaikytas 2017 metų rugsėjį, kol buvo apsistojęs viename iš viešbučių Urugvajaus sostinėje Montevidėjuje. Iki sulaikymo daugiau kaip dešimtmetį pasikeitęs tapatybę jis gyveno kurortiniame Punta del Este mieste, prabangioje viloje.

„Labai nemaloni žinia, kad toks rimtas nusikaltėlis kaip Rocco Morabito, gaujos „Ndrangheta“ vadas sugebėjo pabėgti iš kalėjimo Urugvajuje“, – sakė Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini ir pridūrė, kad mafijos vadeiva „bus sumedžiotas, kad ir kur bebūtų, ir atsidurs kalėjime, kaip ir nusipelno“.

Anot policijos, 52-ejų Rocco Morabito yra atsakingas už šimtų kilogramų narkotikų kontrabandą iš Brazilijos į Italiją, taip pat jis kaltinamas ryšiais su organizuotu nusikalstamumu bei tarptautine prekyba narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius