Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Meksikos policijos pasalos paspruko narkotikų baronas El Chapo

Besislapstantis Meksikos narkotikų kontrabanos baronas Joaquinas Guzmanas, pravarde El Chapo (Neužauga), sugebėjo pasprukti per operaciją šalies šiaurės vakaruose, bet susižeidė koją ir veidą, pranešė pareigūnai, intensyvėjant gaudynėms.
Sulaikytas El Chapo
El Chapo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Besislapstantis Meksikos narkotikų baronas Guzmanas buvo sužeistas, sprukdamas nuo persekiotojų

Pareigūnai penktadienį sakė, kad pastangos sučiupti J.Guzmaną, kurio įžūlus pabėgimas iš kalėjimo šių metų liepą sukompromitavo prezidentą Enrique Pena Nieto, kelias pastarąsias savaites buvo sutelktos šiaurės vakarų regione, remiantis užsienio vyriausybių pateikta žvalgybos informacija.

„Dėl tų veiksmų ir vengdamas arešto bėglys paskubomis paspruko (pastarosiomis dienomis), ir kaip rodo surinkta informacija, tuo metu jam buvo sužeista koja ir veidas“, – sakoma vyriausybės pranešime.

„Svarbu pabrėžti, kad tie sužeidimai nėra tiesioginio susirėmimo rezultatas“, – pridūrė vyriausybė, nepateikdama detalių, kokio sunkumo buvo tie sužalojimai ir kaip pareigūnai sužinojo, kad bėglys sužeistas.

Pareigūnai taip pat tiksliai neįvardijo tos operacijos vietos ir laiko, bet pastaruoju metu buvo pranešama, kad reidai vyko besiribojančiose Durango ir Sinaloa valstijose.

Vyriausybė pridūrė tęsianti operacijas, kurių tikslas – sučiupti Sinaloa narkotikų kontrabandininkų kartelio vadeivą, anksčiau dukart sugautą ir pabėgusį iš kalėjimo. Pastarąjį kartą jo išvadavimo operacija buvo surengta liepos 11 dieną, kai J.Guzmanas paspruko ilgu tuneliu, kuris buvo iškastas iki jo kameroje įrengto dušo grindų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius