Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pareigų traukiasi ETPA prezidentas Pedro Agramuntas

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) prezidentas Pedro Agramuntas parašė atsistatydinimo pareiškimą, penktadienį pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Volodymyras Arijevas.
Pedro Agramuntas
Pedro Agramuntas / Sputnik
Temos: 2 Sirija Ukraina

„ETPO prezidentas Pedro Agramuntas, anksčiau šiemet pasinaudojęs Rusijos vyriausybiniu lėktuvu kelionei į Siriją, kad susitiktų su jos prezidentu Basharu al Assadu, atsistatydino“, – parašė parlamentaras savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Jis nusprendė nebelaukti galutinio Asamblėjos balsavimo pirmadienį; jis pranešė turįs sveikatos problemų. Sveikinu visus suinteresuotus asmenis; tai yra mūsų bendra pergalė“, – parašė V.Arijevas.

ETPA pirmininkas sulaukė griežtos kritikos, iškilus į viešumą informacijai, kad jis lankėsi Sirijoje likus kelioms dienoms iki cheminės atakos Sirijoje, siejamos su prezidento B.al Assado režimu. P.Agramuntas tada pripažino suklydęs, tačiau savo noru atsistatydinti nesutiko.

ETPA yra seniausia Europoje parlamentinė asamblėja; jos pirmasis posėdis įvyko 1949 metų rugpjūčio 10 dieną. Asamblėjoje, skatinančioje Europos valstybių bendradarbiavimą žmogaus teisių ir demokratijos srityje, dalyvauja iš viso 47 šalys, kurių daugelis nepriklauso Europos Sąjungai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius