Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS prisiėmė atsakomybę už mirtininkų ataką Džakartos autobusų stotyje

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už Džakartos autobusų stotyje mirtininkų surengtą dvigubą sprogdinimą, nusinešusį trijų policininkų gyvybes. Pastaruoju metu Indonezijoje padaugėjo teroro išpuolių.
„Islamo valstybė“
„Islamo valstybė“ / Stop kadras

Analitikų teigimu, šis džihadistų pranešimas yra patikimas. Pasak jų, sprogdinimą galėjo įvykdyti vietos grupuotė „Jamaah Ansharut Daulah“ (JAD), siejama su IS.

Du mirtininkai sprogdintojai užpuolė Indonezijos sostinės autobusų stotį vėlų trečiadienį. Nugriaudėjus dviem sprogimams kilo panika, o visoje gatvėje mėtėsi žmonių kūnų dalys bei stiklo šukės.

Per ataką Kampung Melaju stotyje žuvo trys policininkai, o dar penki pareigūnai ir penki civiliai buvo sužeisti. Ketvirtadienį pareigūnai apieškojo įtariamų sprogdintojų namus ir rado islamistinės literatūros bei šaltųjų ginklų.

IS vėlų ketvirtadienį prisiėmė atsakomybę už šią ataką per savo propagandos agentūrą „Amaq“. Jos pranešime sakoma, kad „ataką prieš Indonezijos policijos susibūrimą Džakartos mieste įvykdė vienas iš „Islamo valstybės“ kovotojų“, nurodė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“.

Šimtai radikalų iš Indonezijos, kurioje gyvena daugiausia pasaulyje musulmonų, yra išvykę į užsienį kovoti IS pusėje. Per pastaruosius metus šalyje padaugėjo pasikėsinimų surengti teroro atakų bei pačių išpuolių

Policijos manymu, su šia ataka yra susijusi IS, tačiau daugiau detalių nenurodė. Pareigūnai taip pat tiesiogiai nekomentavo IS pranešimo, kuriuo džihadistų judėjimas prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą.

Džakartoje įsikūrusiam Konfliktų politikos analizės institutui vadovaujanti saugumo analitikė Sidney Jones sakė, kad IS pranešimas yra „labai patikimas“.

Jos manymu, sprogdinimą surengė JAD padalinys iš pagrindinėje Javos saloje esančio Bandungo miesto.

Terorizmo ekspertas Alas Chaidaras iš Malikussaleho universiteto, esančio Ačeho provincijoje, taip pat teigė, kad IS pranešimas yra tikras.

Jungtinės Valstijos šį sausį pripažino JAD teroristine organizacija ir sakė, kad ji jungia apie dvi dešimtis ekstremistinių judėjimų.

Kai kurie ekspertai kaltino JAD surengus mirtininko ataką ir ginkluotą išpuolį praėjusių metų sausį Džakartoje. Tąkart žuvo keturi kovotojai ir keturi civiliai. Už išpuolį atsakomybę taip pat buvo prisiėmusi IS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius