Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 31 /19:54

Iš Rusijos nelaisvės grįžo 140 ukrainiečių, tarp jų – Gyvačių salos ir Mariupolio gynėjai, jų keturkojis draugas

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pranešė, kad įvykdžius apsikeitimą belaisviais į šalį sugrįžo 140 Ukrainos gynėjų.
Iš Rusijos nelaisvės namo sugrįžo 140 ukrainiečių, tarp jų – Mariupolio ir Gyvačių salos gynėjai
Iš Rusijos nelaisvės namo sugrįžo 140 ukrainiečių, tarp jų – Mariupolio ir Gyvačių salos gynėjai / A.Jermako „Telegram“ kanale paskelbtos nuotr./15min fotomontažas

Anot A.Jermako, tarp jų yra ir sužeistų Mariupolio, Gyvačių salos gynėjų.

„Naujaisiais metais ne tik atremiame priešo raketų atakas, bet ir sugrąžiname savo žmones. Tai dar vieni dideli mainai, kuriuos mums pavyko įgyvendinti – 140 žmonių grįžta namo.

Tarp jų yra sužeistųjų taip pat Mariupolio, Gyvačių salos gynėjų, <...> savanorių iš Slavutyčiaus, kartu nelaisvėje buvusių tėvų ir sūnų, taip pat mūsiškių iš Bachmuto krypties“, – „Telegram“ rašo jis.

Elgesio su karo belaisviais koordinavimo štabas pranešė, kad tai jau 35-oji Koordinavimo štabo parengta mainų operacija.

Tarp sugrįžusių belaisvių yra 8 moterys ir 132 vyrai.

Iš viso išlaisvinti 22 karininkai, 118 eilinių karių ir seržančių, 44 Mariupolio gynėjai, 48 belaisviai iš Donecko srities.

„Išlaisvinti Luhansko ir Charkivo krypčių, taip pat Kyjivo srities kaliniai. Taip pat buvo apsikeista ir paleisti du Gyvačių salos gynėjai ir vienas belaisvis iš Zaporižios AE“, – teigiama pranešime.

„Išlaisvintųjų grupėje yra du broliai dvyniai, kurie pateko į nelaisvę tarp Hirskės ir Zolotės Luhansko srityje. Yra seržantas, kurio 12-metis sūnus parašė laišką Ukrainos prezidentui, kad šis padėtų išlaisvinti jo tėvą, taip pat tėvas ir sūnus, kurie kartu prisijungė prie teritorinės gynybos“, – pasakojama toliau.

Be to, nurodo štabas, namo buvo grąžintas ir uodeguotas ukrainiečių karių draugas – amerikiečių pitbulterjerų veislės šuo. Šuo buvo evakuotas iš „Azovstal“ kartu su Mariupolio gynėjais, o vėliau buvo išvežtas į Rusiją.

Kaip primena „Ukrainska Pravda“, birželį Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad savanoris iš Riazanės Jurijus Kovanovas perdavė iš Azovstal gamyklos Mariupolyje teritorijos išgelbėtą pitbulį Čečėnijos lyderiui ir V.Putino rėmėjui Ramzanui Kadyrovui.

Iš Rusijos nelaisvės nuo karo pradžios išlaisvinti 1596 žmonės, tarp kurių ne tik kariškiai, bet ir civiliai. Namo grįžo 187 į nelaisvė patekusios moterys.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“ rašo, kad per šį apsikeitimą belaisviais į Rusijai perduoti 82 jos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius