Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Sirijos paleistos raketos prie Turkijos sienos pražudė tris žmones

Iš Sirijos į Turkijos pasienio miestą Karkemišą pirmadienį paleistos raketos pražudė tris žmones, tarp jų vaiką, o dar šešis žmones sužeidė, pranešė turkų vidaus reikalų ministras.
Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu
Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu / „Reuters“/„Scanpix“

„Gyvybių neteko trys mūsų piliečiai. Vienas jų yra vaikas, kitas – mokytojas“, – per tiesioginę televizijos transliaciją sakė Suleymanas Soylu. Jis pažadėjo „griežtą atsaką“.

Kaip pranešė oficialioji Anatolijos naujienų agentūra, raketos pataikė į vidurinę mokyklą, du namus ir sunkvežimį netoli sienos perėjos, jungiančios Karkemišą su Sirijos Džarabuluso miestu.

Sekmadienį vienoje sienos perėjoje sprogus iš Sirijos paleistoms raketoms, buvo sužeisti šeši policininkai ir du kariai.

Turkija sekmadienį surengė antskrydžių prieš kurdų kovotojų bazes Sirijos ir Irako šiaurėje, tvirtindama, kad iš šių bazių rengiamos teroristinės atakos Turkijos teritorijoje.

Per nakties reidus Sirijos šiaurėje žuvo mažiausiai 31 žmogus, pranešė Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“. Smūgiai buvo suduoti daugiausia Sirijos kurdų pajėgų pozicijoms.

Šis puolimas kodiniu pavadinimu „Operacija „Claw-Sword“ buvo surengtas praėjus savaitei po bombos sprogimo Stambulo centre, nusinešusio šešias gyvybes. Dar 81 žmogus buvo sužeistas. Turkija dėl šio išpuolio kaltina uždraustą Kurdistano darbininkų partiją (PKK).

PKK, keli dešimtmečiai vykdančią kruviną sukilimą, Ankara ir jos sąjungininkės Vakaruose laiko teroristine organizacija. Tačiau ji neigia, kad yra susijusi su sprogimu Stambule.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius