Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Ukrainos pasprukę Viktoras Janukovyčius ir jo pakalikai mėgaujasi prabanga Maskvoje

Rusijos žurnalistai sužinojo, kaip jų šalyje įsikūrė iš Ukrainos sprukę aukšti valdininkai su pačiu buvusiu prezidentu Viktoru Janukovyčiumi priešakyje. Kaip rašo tsn.ua, po vasario įvykių Kijeve, Ukrainą skubiai paliko apie 20 valdininkų ir verslininkų. Ukrainoje ir Europos šalyse paskelbta daugelio jų paieška. Bet nežiūrint į tai, prestižinio Maskvos rajono „Maskva-City“ dangoraižiuose galima sutikti daugelį iš jų.
Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus daiktų paroda
Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus daiktų paroda / Socportal.info nuotr.

Rbc.ru sudarė sąrašą Ukrainos valdininkų, kurie įsikūrė Maskvoje ir čia toliau plėtoja savo verslus.

Kur V.Janukovyčius, nežinia

Portalo duomenimis, V.Janukovyčius vasario 25-osios naktį atvyko į Maskvą ir praleidęs kelias valandas viešbutyje „Ukraina“ įsikūrė viename Rusijos sostinės priemiestyje. Bet vėliau tiksli nušalintojo Ukrainos prezidento gyvenamoji vieta nebuvo žinoma. Kiek daugiau žinių yra apie jo sūnų Oleksandrą. Jis pats yra teigęs, kad pasprukęs iš Kijevo kurį laiką praleido Kryme, o tada persikraustė į Maskvą, kur „oficialiai nedirba“. 

Tačiau užfiksuota, kad gegužės 7 dieną O.Janukovyčius įregistravo bendrovę „Arsenal-Invest“, kaip pagrindinę jos veiklą nurodydamas „finansinių verslo grupių ir holdingo kompanijų valdymą“. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs Ukrainos ministras pirmininkas Mykola Azarovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs Ukrainos ministras pirmininkas Mykola Azarovas

Pabėgusio buvusio premjero Mykola Azarovo šeima valdo prabangų namą elitinėje Pamaskvėje. Klubine gyvenviete „Monolit“ vadinamoje vietovėje sklypas priklausė buvusio premjero sūnui Aleksejui Azarovui, kuris iki šiol tebėra Slovjansko atstovas Ukrainos Aukščiausioje Radoje. Bet nuo šių metų kovo 21-osios būstas atiteko naujam savininkui – A.Azarovo uošvui. Toks 40 arų sklypas šioje vietovėje kainuoja apie 8,5 mln. dolerių.

Perka elitinius būstus

Buvusio Ukrainos vicepremjero Serhijaus Arbuzovo buvimo vieta paaiškėjo vasaros pradžioje, kai viename interviu buvęs bankininkas pasakė turįs „kuklų ofisą Maskvos verslo rajone“ su Ukrainos vėliavomis ant stalų ir lentynomis. Tačiau dabar šis žmogus įsikūrė prabangiajame „Maskva-City“.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Antonas Geraščenka Rbc.ru teigė, kad buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka „nusipirko elitinį būstą „Maskva-City“ ir jau tapo Rusijos piliečiu. Vis dėlto oficialiai toks pirkinys nėra įregistruotas Rusijos registro duomenų bazėse. Tačiau šis buvęs Ukrainos pareigūnas yra parašęs skundą Europos Teisingumo Teismui, kur savo gyvenamąją vietą nurodė būtent Rusijoje, Maskvoje.

Oligarchas Sergejus Kurčenka įsikūrė irgi prabangiai – jo ofisas yra 46-ame dangoraižio „Bokštas pakrantėje“ aukšte „Maskva-City“ rajone. Ankstesnį savo holdingo pavadinimą S.Kurčenka prisimena vis rečiau, dabar jis vadinasi „Premier Oil Group“, kurio veikla susijusi su naftos produktais. Jau paskelbta, kad šis holdingas įsigijo keturias naftos bazes Kryme. Yra žinoma, kad S.Kurčenko gyvena Maskvoje, nuomojasi namą prabangiame rajone. Skaičiuojama, kad nuoma jam kainuoja nuo 10 iki 30 tūkst. eurų.

Nuotr. iš „YouTube“/Viktoro Pšonkos vila
Nuotr. iš „YouTube“/Viktoro Pšonkos vila

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius