-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš uosto Sardinijoje paslaptingai dingo sankcionuoto Rusijos oligarcho jachta

Šią vasarą iš Italijos Sardinijos salos uosto paslaptingai dingo Rusijos oligarchui priklausanti prabangi jachta, kuri, kaip manoma, buvo konfiskuota pagal ES sankcijas, rašo „Guardian“.
Sardinija/Dmitrijus Mazepovas
Sardinija/Dmitrijus Mazepovas / 123rf.com/scanpix nuotr.

22 metrų ilgio jachta „Aldabra“ priklauso Dmitrijui Mazepinui, mineralinių trąšų bendrovės savininkui milijardieriui ir buvusio „Formulės-1“ lenktynininko Nikitos Mazepino tėvui.

Laivas, kurio vertė, kaip teigiama, siekia nuo 700 tūkst. iki 1 mln. eurų, buvo prišvartuotas Olbijos uoste ir areštuotas kovo mėnesį, kai Rusijai užuolus Ukrainą D.Mazepinas buvo įtrauktas į sankcijų sąrašą.

Jachta ten išbuvo iki birželio mėn., o tada, likus kelioms valandoms iki oficialaus patvirtinimo, kad priklauso D.Mazepinui, dingo.

„D.Mazepinas žinojo, kad yra įtrauktas į sąrašą, tačiau sugebėjo pasinaudoti laikotarpiu, per kurį dirbome siekdami nustatyti, kad jachta priklauso jam, nes turėjome ištirti nuosavybės grandinę“, – sakė šaltinis Sardinijos finansų policijos padalinyje.

Policija teigė, kad oligarchas pasamdė užsienio bendrovę, kuri savo ruožtu pasamdė Sardinijos kapitoną, kuris išgabeno jachtą iš Italijos, rašo „Guardian“.

Atlikus tyrimą, kuriam vadovavo Olbijos finansų policijos grupės vadas Carlo Lazzari, nustatyta, kad jachta buvo sustojusi nedideliame Bisertos uoste Tunise, tačiau dabartinė jos buvimo vieta nežinoma.

Policija teigė, kad plaukimą organizavusiai bendrovei ir kapitonui, kuris teigė nežinojęs, jog laivas priklauso oligarchui, gresia iki 500 tūks. eurų baudos už neteisėtą laivo išvežimą iš Italijos.

Tai pirmas atvejis Italijoje, kai Rusijai, kurios turtas įšaldytas šalyje, pavyko išvengti ES sankcijų.

„Ši jachta anksčiau net nebuvo išplaukusi iš Sardinijos“, – sakė policijos šaltinis.

D.Mazepinui priklausanti vila Sardinijoje taip pat patenka tarp turto, įšaldyto visoje saloje. Oligarchas vilą, vadinamą „Rocky Ram“, įsigijo iš italų verslininko ir buvusio laikraščio „La Repubblica“ savininko Carlo De Benedetti.

Tarp Sardinijoje areštuoto turto taip pat yra 600 tūkst. eurų vertės prabangus automobilis, sukurtas taip, kad atlaikytų kulkas ir sprogmenis, priklausantis buvusiam futbolo klubo „Arsenal“ akcininkui Ališerui Usmanovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius