-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Wagner“ nelaisvės ištrūkęs rusų karininkas atskleidė, kas darosi Rusijos kariuomenėje

Rusijos kariuomenės pulkininkas leitenantas, kurį anksčiau buvo paėmę į nelaisvę privačios karinės kompanijos „Wagner“ samdiniai, teigė, kad buvo kankinamas, jog prisipažintų įsakęs užminuoti samdinių atsitraukimo iš Bachmuto kelius. Karininkas taip pat atskleidė, jog rusų kariai ir privatūs samdiniai fronte atvirai konfliktuoja ir nekenčia vieni kitų.
Papulkininkis Romanas Venevitinas ir Jevgenijus Prigožnas
Papulkininkis Romanas Venevitinas ir Jevgenijus Prigožinas / 15min koliažas

„Telegram“ kanalo „Baza“ paskelbtame vaizdo įraše Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas Romanas Venevitinas, matyt, jau paleistas iš „Wagner“ nelaisvės, išsamiai išdėstė savo konflikto su samdiniais versiją.

Paėmę į nelaisvę kankino ir tyčiojosi

„Aš apvažiavau savo dalinius ir fronto liniją, kai man kelią užtvėrė „Wagner“. Tam nebuvo jokios priežasties. Kaip karininkas neketinau to toleruoti. Dėl to „Wagner“ samdiniai buvo nuginkluoti ir pasiųsti žinoma kryptimi: jiems buvo pasakyta eiti ant trijų raidžių“, – pasakoja pulkininkas leitenantas.

Tačiau vėliau samdiniai paėmė R.Venevitiną į nelaisvę. Kokiomis aplinkybėmis, pulkininkas leitenantas nutyli.

Jie laikė mane rūsyje ir tyčiojosi iš manęs taip, kaip joks rusų kareivis nesityčiotų iš į nelaisvę patekusio ukrainiečio kareivio.

„Jie laikė mane rūsyje ir tyčiojosi iš manęs taip, kaip joks rusų kareivis nesityčiotų iš į nelaisvę patekusio ukrainiečio kareivio. Jie mane mušė, neleido miegoti, tris kartus per naktį tempė iš rūsio ir grasino nušauti. Mano vaizdo įrašas yra spaudimo rezultatas“, – sakė jis.

R.Venevitinas paneigė „Wagner“ vadeivos Jevgenijaus Prigožino teiginius, kad 72-oji brigada užminavo samdinių atsitraukimo kelius.

Samdiniai iš kariuomenės dalinio pagrobė tankus

Pulkininkas leitenantas taip pat sakė, kad jo brigada su samdiniais turėjo ilgalaikį konfliktą. Samdiniai esą pagrobė iš kariuomenės du tankus T-80, keturias patrankas, „Kamaz“ ir šarvuotą pėstininkų kovos mašiną.

Buvo pagrobtas vieno iš mūsų batalionų jaunesnysis karininkas, jis buvo kankinamas, jam į akis buvo purškiama rūgštis, jis buvo apipiltas benzinu.

„Buvo atvejis, kai kariams buvo grasinama fiziniu susidorojimu, buvo grasinama juos apsupti ir nužudyti vien dėl to, kad jie dirbo ne taip, kaip norėjo samdiniai. Buvo pagrobtas vieno iš mūsų batalionų jaunesnysis karininkas, jis buvo kankinamas, jam į akis buvo purškiama rūgštis, jis buvo apipiltas benzinu. Buvo pagrobtas štabo viršininkas, kurį sumušė ir išmetė surištą kovinių veiksmų rajone“, – tvirtina pulkininkas leitenantas.

R.Venevitinas taip pat teigia, kad samdiniai išprievartavo vieną jo brigados karį, kitus pagrobdavo ir „bandė iškeisti į šaudmenis“.

R.Venevitinas taip pat teigia, kad samdiniai išprievartavo vieną jo brigados karį, kitus pagrobdavo ir „bandė iškeisti į šaudmenis“.

J.Prigožino kaltinimai

Praėjusią savaitę „Wagner“ vadeiva Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad per mūšius Bachmute Rusijos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados kariai užminavo kelius, kuriais samdiniai turėjo pasitraukti iš miesto.

„Scanpix“/ZUMA Press nuotr./Jevgenijus Prigožinas
„Scanpix“/ZUMA Press nuotr./Jevgenijus Prigožinas

J.Prigožinas taip pat paskelbė vaizdo įrašą su pulkininku leitenantu R.Venevitinu, kuris prieš kamerą prisipažįsta, kad neva girtas įsakė užminuoti samdinių atsitraukimo kelius. Aiškiai spaudžiamas rusų karininkas pareiškė, kad taip pasielgė dėl asmeninės neapykantos samdiniams.

Vėliau Ukrainos pusėje kovojantis Rusijos laisvės legionas pasiūlė J.Prigožinui iškeisti į nelaisvę patekusį R.Venevitiną į eilinius Rusijos kariuomenės karius, kuriuos sukilėliai paėmė į nelaisvę mūšiuose Rusijos Belgorodo srityje. Tačiau J.Prigožinas atsisakė tokių mainų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius