Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgelbėta antra iš Čiboke pagrobtų mergaičių

Per kariškių operacijas Nigerijos šiaurės rytuose buvo rasta antra iš Čiboke daugiau kaip prieš dvejus metus „Boko Haram“ islamistų pagrobtų mergaičių, ketvirtadienį pranešė armija.
Išgelbėta mergaitė
Išgelbėta mergaitė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Boko Haram“

Armijos atstovas pulkininkas Sani Usmanas sakė, kad ji buvo tarp 97 moterų ir vaikų, kuriuos Borno valstijos Damboa rajone ketvirtadienį maždaug 11 val. (13 val. Lietuvos laiku) išgelbėjo kariai ir civiliai savanoriai.

„Tarp išgelbėtųjų yra mergaitė, kuri, kaip manoma, yra viena iš Čiboko valstybinės (mergaičių) vidurinės mokyklos mergaičių, kurias 2014 metų balandžio 14 dieną pagrobė „Boko Haram“ teroristai“, – pridūrė jis.

„Jos vardas yra p. Serah Luka“, – sakoma jo pareiškime.

Ši moksleivė, kuri, kaip manoma, yra krikščionių pastoriaus duktė, sakė, kad buvo „mokykloje tuo metu, kai jos buvo pagrobtos“ ir kad ji yra iš Madagalio kaimyninėje Adamavos valstijoje, nurodė S.Usmanas.

S.Luka sakė, kad mokykloje Čiboke mokėsi tik kiek daugiau nei du mėnesius, kai buvo įvykdytas pagrobimas.

Daugelis iš 276 mergaičių, kurias iš pradžių pagrobė „Boko Haram“, yra iš aplinkinių rajonų ir laikė egzaminus Čiboke, nes jų mokyklos dėl konflikto buvo uždarytos.

57 jų iškart po pagrobimo sugebėjo pabėgti, o apie 219 kitų mergaičių buvimo vietą iki šios savaitės beveik nieko nebuvo žinoma.

S.Usmanas pridūrė: „Jai (S.Lukai) šiuo metu teikiama medicininė priežiūra medicinos įstaigoje Abogo Largemos kariniame miestelyje Biu, Borno valstijoje“.

Pirmoji iš pagrobtų mergaičių buvo rasta Amina Ali, kurią civiliai savanoriai ir kariai surado netoli „Boko Haram“ bastiono Sambisos miško rajone Borno valstijoje Nigerijos šiaurės rytuose.

19-metė Amina ir jos motina anksčiau ketvirtadienį susitiko su prezidentu Muhammadu Buhari jo oficialioje rezidencijoje Abudžoje. Prezidentas sakė, jog vyriausybė „daro visa, ką gali, kad išgelbėtų likusias Čiboko mergaites“.

Amina, kurią citavo aktyvistų už mergaičių išvadavimą grupė, sakė, kad visos moksleivės vis dar laikomos tame buvusiame laukinių žvėrių draustinyje, kur islamistai turėjo stovyklas, bet šešios iš jų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius