Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išgyvenusieji apie aviakatastrofą Kazachstane: buvo kaip kine – šaukiantys, verkiantys žmonės, visur kraujas

Kazachstane penktadienio rytą sudužus oro linijų „Bek Air“ lėktuvui žuvo 12 žmonių, tarp jų – pilotai ir šeši vaikai, o dar 49 buvo sužeisti. Po aviakatastrofos prabilo išgyvenusieji.
Įvykio vietoje. .
Įvykio vietoje. / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Kaip praneša BBC, Maral Erman, viena iš išgyvenusiųjų, pasakojo, kad lėktuvas kildamas drebėjo. Jos teigimu, pirmiausiai pasirodė lyg lėktuvas nusileido, tačiau „iš tiesų mes į kažką trenkėmės“.

„Nebuvo didelio chaoso lėktuve“, – teigė ji. „Niekas nešaukė“, – pridūrė moteris. Anot jos, orlaivio įgula atidarė išėjimą keleiviams, kad šie paliktų lėktuvą.

VIDEO: Kazachstane nukrito lėktuvas, kuriuo skrido beveik 100 žmonių

M.Erman teigimu, ji vėliau pamatė, kad orlaivis „perlūžęs pusiau“.

Portalas tn.nova.cz cituoja keleivę, kuri papasakojo apie siaubingą akimirką, kai orlaivis krito. Ji baiminosi, kad lėktuvas užsidegs.

Anot orlaiviu skridusios moters problemų atsirado vos pakilus. „Aš dažnai skraidau. 7.05 val. lėktuvas turėjo pakilti, tačiau dėl kažkokios priežasties vėlavo. Kai mums buvo išdėstytos saugumo instrukcijos, užsnūdau. Pabudau, kai lėktuvas ėmė prarasti aukštį“, – pasakojo ji.

Tuomet moteris išgirdo siaubingą garsą. „Viskas buvo kaip kine – šaukiantys ir verkiantys žmonės. Negaliu to apibūdinti, buvo baisu. Pasigirdo trenksmas, šauksmai, o man prieš akis išdygo geležies gabalas“, – prisiminė ji.

Keleivė Gulnara Košenova pamatė dūmus ir ėmė panikuoti. „Kažkas išlaužė avarinio išėjimo duris ir mes visi bėgome. Buvo daug aukų, nežinau, kas žuvo, kas ne. Vaikams buvo sulaužytos kojos, rankos, visur buvo kraujo“, – pasakojo ji. Palikusi orlaivį su kitais ji laukė greitosios pagalbos.

Žmonės buvo raginami kuo greičiau palikti lėktuvą. „Tuo metu nekalbėjau. Sėdėjau ties lėktuvo sparnu. Žmonės kalbėjo, kad lėktuvas gali susprogti. Tai buvo lyg sapnas“, – prisiminė vis dar sukrėsta moteris.

Tarp išgyvenusiųjų buvo ir Astanos gyventojas Aschatas Utepovas, kuris, laimei, pavėlavo į skrydį. Vyras turėjo skristi pas savo šeimą. „Dažnai skrendu, visuomet atvykstu į oro uostą anksčiau. Šį kartą viešbučio personalas mane žadino penkis kartus“, – prisipažino vyras.

Atvykęs į oro uostą, jis nesuprato, kas vyksta. „Visi mane sveikino su antruoju gimtadieniu, tačiau nesupratau, kodėl. Tuomet atsidariau naujienas ir supratau, koks stebuklas įvyko“, – džiaugėsi nebuvęs orlaivyje jis. Pasak vyro, jis nebūtų turėjęs galimybės išgyventi, nes jo vieta buvo priekyje. Kitąkart skrisdamas pas šeimą jis rinksis kitos bendrovės orlaivį.

„Bek Air“ išplatino savo komentarą apie incidentą. „Oro linijų vardu mes apgailestaujame dėl tragedijos. Laukiame oficialios informacijos iš tarnybų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius