Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Islamo valstybė“ skelbia užėmusi didžiausios Irako provincijos sostinę

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) sekmadienį paskelbė, kad po kruvino puolimo perėmė Irako Ramadžio miesto kontrolę. Tai rašoma džihadistų interneto svetainėje paskelbtame grupuotės pareiškime.
„Islamo valstybė“ skelbiasi perėmusi Irako Ramadžio miesto kontrolę
„Islamo valstybė“ skelbiasi perėmusi Irako Ramadžio miesto kontrolę / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Dievas leido kalifato kariams išvalyti visą Ramadį... po puolimo prieš 8-ąją brigadą. (Dabar) jie kontroliuoja jį kartu su tankų bei raketų kompleksų batalionu ir Anbaro operacijų vadaviete“, - sakoma IS pareiškime, paskelbtame po to, kai irakiečių pareigūnai informavo, kad džihadistai užėmė Ramadžio provincijos operacijų centrą.

Tarp atsitraukusių irakiečių karių buvęs pulkininkas nurodė: „Daesh“ (arabiškas IS akronimas) ką tik perėmė visų pagrindinių saugumo bazių kontrolę“.

Irako vyriausybės vadovas Haideras al-Abadi paragino vyriausybės pajėgas ginti Ramadį ir neleisti IS stiprinti savo pozicijų, žadėdamas, kad jos sulauks pagalbos iš oro ir šiitų kovotojų pastiprinimo.

Anbaro, kuris yra didžiausia Irako provincija, sostinės netekimas yra vienas didžiausių Bagdado praradimų nuo tada, kai pernai visos šalies mastu buvo pradėtas puolimas siekiant susigrąžinti didžiules teritorijas, kurias džihadistai užėmė 2014 metų birželį.

Jungtinės Valstijos nurodė, kad kai kuriuose Ramadžio rajonuose tebevyksta įnirtingi susirėmimai, o situaciją apibūdino kaip „nestabilią ir permainingą“.

„Kol kas anksti daryti galutinius pareiškimus, kokia šiuo metu yra situacija vietoje“, - naujienų agentūrai AFP sakė Pentagono atstovė spaudai Maureen Schumann.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius