Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ budeliai ginklus deda net į kūdikių rankas – vaikai mokomi nupjauti galvas lėlėms

„Islamo valstybės“ teroristai mėgsta puikuotis savo šaltakraujiškomis egzekucijomis, tuo pat metu vaidindami esantys paprasčiausi kovotojai ir mylintys vyrai bei tėvai. Naujausia šios pavojingos grupuotės mada – nuotraukos su kūdikiais, skelbia rferl.org.
71C3227E-8E73-40D2-A233-85681C9F0FD5_w640_s
Teroristas Mansuras Shishanis su sūnumi. / facebook.com nuotrauka

Iš Kazachstano kilęs džihadistas Artiomas savo sūnaus kaktą apmuturiuoja „Islamo valstybės“ juosta. Kitas kovotojas, čečėnų kilmės teroristas Mansuras Shishanis pozuoja su savo mažamečiu sūnumi laikydami ginklus, nukreiptus į tariamą auką.

Kitas kovotojas Zakaria Kureishas socialiniuose tinkluose išplatino savo kūdikių nuotraukas su prierašu: „Jie auga naujajame kalifate“. Birželio mėnesį nukautas tadžikas Nusratas Nazarovas pozavo su savo sūnumi, o čečėnas Abu Umaras Grozny – su dukra, išpuošta „Islamo valstybės“ simbolika.

Šios makabrišką kontekstą turinčios nuotraukos turėtų išoriniam pasauliui parodyti, kad „Islamo valstybės“ gretose vyksta idiliškas gyvenimas. Taip bandomos privilioti naujos nuotakos ir formuojamas moralaus musulmoniško gyvenimo įvaizdis.

Dagestanietis Muslimas Derbenckis pasidalino savo sūnaus nuotrauka Rusijoje populiariame socialiniame tinkle „Vkontakte“. Šalia mažo berniuko su automatiniu ginklu  buvo parašyta: „Kur jūs, vyrai? Jei jūs esate vyrai, pakilkite ir kaukitės už Alachą!“.

Kadras iš paiešintos vaizdo medžiagos/„Islamo valstybės“ kovotojai įvykdė dar vieną egzekuciją
Kadras iš paiešintos vaizdo medžiagos/„Islamo valstybės“ kovotojai įvykdė dar vieną egzekuciją

Visų šių vaikų ateitis labai miglota. Jei jie nebus nukauti per susirėmimus ar nepateks į sprogimo epicentrą, jiems teks atlaikyti žiaurius karinio parengimo ir religinės indoktrinacijos kursus.

„Islamo valstybė“ neseniai išplatino vaizdus, kuriuos matomi dešimtmečiai berniukai, aprengti karinėmis uniformomis ir besimokantys šaudyti. Mažesni vaikai jau mokomi pjaustyti galvas lėlėms, taip pat supažindinami su ginklais.

Daugelis šių vaikų jau neteko savo tėvų, o daugelio dar laukia našlaičių likimas. Be to, „Islamo valstybės“ įsakai skelbia, kad moterys, užsimaniusios palikti grupuotę, privalės palikti savo vaikus teroristams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius