Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandija sustabdo derybas dėl narystės Europos Sąjungoje

Islandijos užsienio reikalų ministras Gunnaras Bragis Sveinssonas ketvirtadienį, vykdydamas šiais metais rinkėjams duotą pažadą pranešė, kad jo šalis neribotam laikui stabdo derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES).
Reikjavikas
Reikjavikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes išformavome savo darbo grupę bei derybininkų komandas ir daugiau jokių kitų viršūnių susitikimų nebus“, – G.B.Sveinssonas pareiškė parlamente.

Euroskeptiška centro dešiniųjų koalicinė vyriausybė parlamento rinkimus laimėjo balandžio mėnesį, į savo programą įtraukusi ES narystės derybų nutraukimą.

„Vyriausybė šiuo klausimu sutaria. Procesas sustabdytas. Tačiau niekas neuždaryta, mes pagerinsime mūsų komunikaciją ir sustiprinsime ryšius su ES, faktiškai prie jos neprisijungę“, – kalbėjo ministras.

Viešosios apklausos rodo, kad gyventojų dauguma pasisako prieš narystę ES, kuriai didžiausia kliūtis yra žvejybiniai plotai. Reikjavikas ir Briuselis kol kas nesėkmingai mėgina išspręsti konfliktą dėl skumbrių, ES pagrasinus prekybinėmis sankcijomis, jeigu Islandija nesutiks sumažinti žvejybos kvotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius