Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija: Brazilijos sostinės šturmas panašus į D.Trumpo šalininkų veiksmus

Kraštutinių dešiniųjų eksprezidento Jairo Bolsonaro šalininkų savaitgalį surengtas išpuolis Brazilijos valdžios koridoriuose turėjo „trampizmo“ pėdsakų, pirmadienį pareiškė Ispanija ir perspėjo, kad tokie ekstremistai kelia didžiausią grėsmę demokratijai.
Protestai prieš valdžią Brazilijoje
Protestai prieš valdžią Brazilijoje / „Reuters“/„Scanpix“

Praėjus savaitei po prezidento rinkimus laimėjusio kairuolio Luizo Inacio Lula da Silvos inauguracijos sekmadienį šimtai žmonių įsiveržė į Brazilijos Kongresą, prezidentūrą ir Aukščiausiąjį Teismą ir surengė dramatišką protestą.

Vaizdai priminė 2021 metų sausio 6 dieną buvusio prezidento Donaldo Trumpo, J.Bolsonaro sąjungininko, šalininkų įsiveržimą į JAV Kapitolijaus pastatą.

„Tai, kas įvyko (sekmadienį), kai į Kongresą įsiveržė kraštutinių dešiniųjų aktyvistai, turi trampizmo pėdsakų“, – radijui „Cadena Ser“ sakė Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas.

J.M.Albaresas teigė, kad J.Bolsonaro šalininkų veiksmai buvo „praktiškai identiški“ prieš dvejus metus JAV sostinę šturmavusių D.Trumpo šalininkų veiksmams.

Ministras pirmininkas Pedro Sanchezas pirmadienį sakė, kad šie vaizdai „primena mums, jog didžiausia grėsmė pasaulinei demokratijai, taikai ir klestėjimui yra ekstremistinių judėjimų, pasirengusių viską sunaikinti, atgimimas“.

Jis sekmadienio vakarą išreiškė paramą L.I.L.da Silvai ir „institucijoms, kurias laisvai ir demokratiškai išrinko Brazilijos žmonės“, kartu pasmerkdamas „išpuolį prieš Brazilijos Kongresą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius