Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijai priteista 1,6 mlrd. eurų iš atsakovo dėl tanklaivio „Prestige“ katastrofos ir naftos išsiliejimo

Ispanijos teismas trečiadienį priteisė iš atsakovo Ispanijos valstybei 1,6 mlrd. eurų už žalą dėl 2002-aisiais nuskendusio tanklaivio „Prestige“ ir naftos išsiliejimo, sukėlusio vieną didžiausių Europoje ekologinių katastrofų.
Tanklaivio „Prestige“ katastrofa
Tanklaivio „Prestige“ katastrofa / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės vakarinio Ispanijos A Korunjos miesto teismas taip pat nusprendė, kad Galisijos, šalia kurios krantų nuskendo tanklaivis, regioninė vyriausybė gaus 1,8 mln. eurų kompensaciją, o kaimyninė Prancūzija, taip pat nukentėjusi per tą nelaimę, gaus 61 mln. eurų.

Tanklaivio „Prestige“ kapitonas graikas Apostolas Manguras ir britų draudimo kompanija „The London P&I Club“ privalės sumokėti milijardą eurų, sakoma teismo pranešime. Tai yra maksimali suma, kurią kompaniją įsipareigoja sumokėti sutartis dėl minėto laivo.

Likusią sumą turės sumokėti laivo savininkė „Mare Shipping Inc.“ bei Tarptautinis taršos nafta padarytos žalos kompensavimo fondas, jungiantis dvi tarptautines organizacijas, teikiančias kompensacijas už padarytą žalą išsiliejus naftai.

Su Bahamų vėliava plaukiojusiam Liberijos tanklaiviui apvirtus ir galiausiai nuskendus 2002-ųjų lapkritį, jūroje išsiliejo 63 tūkst. tonų naftos, kuri užteršė beveik 3 tūkst. km Ispanijos, Portugalijos ir Prancūzijos pakrantės ruožą.

Išsiliejusi nafta padarė didžiulę žalą gyvajai gamtai ir aplinkai viename turtingiausių pasaulio žvejybos rajonų. Prie aplinkos gelbėjimo ir valymo po tos katastrofos prisidėjo visa tarptautinė bendruomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius